Tablete

În cadrul Muzeului de Istorie Naturală Grigore Antipa din București a fost prezentată tableta InfoTouch iTab Raptor 10. Am mai testat tablete InfoTouch și impresiile au fost de multe ori pozitive. Asta pentru că ei au ales să nu facă un compromis în ce privește acumulatorul. Plus că au mizat pe un Android cu interfață grafică simplă, intuitivă, puține aplicații preinstalate.

InfoTouch iTab Raptor 10 dispune de un display de 10.1 inch cu rezoluție 1280×800 pixeli și tehnologie PLS, produs de către Samsung. Pe partea hardware au ales un CPU Rockchip RK3188 quad-core la 1.6 GHz, Mali-400MP, 1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, slot pentru microSD de până la 32 GB. Rulează Android 4.2.2 Jelly Bean.

InfoTouch-iTab-Raptor-10 (2)

Pe partea de conectivitate: Wi-Fi în standardele b/g/n, Wi-Fi hotspot, Wi-Fi display, bluetooth, microUSB, microHDMI, jack de 3.5 mm. În spate dați de un senzor de 2 Megapixeli cu LED flash și la camera frontală de 0.3 Megapixeli.

Bateria lui InfoTouch iTab Raptor 10 este de 7200 mAh, cântărește 670 gr. și grosime de 9.9 mm. Prețul ajunge la 999 lei. În pachet dați de tabletă, încărcător pe jack micuț și din păcate nu este pe microUSB, cablu microUSB – USB ce permite conectarea unui stick / modem 3G, cablu microUSB – USB pentru conectarea la PC și transfer de date, căști albe pe jack de 3.5 mm în stilul celor de la Apple de acum ceva timp.

Câteva puncte interesante pentru InfoTouch iTab Raptor 10:

InfoTouch-iTab-Raptor-10 (10)

procesor Rockchip quad-core la 1.6 GHz + Mali-400 + 1 GB RAM;

Android 4.2.2 Jelly Bean cu puține aplicații preinstalate, te lasă pe tine să alegi ce îți dorești din Google Play;

LED flash pentru camera principală de 2 Megapixeli, util pe post de lanternă când te joci pe tabletă în întuneric și vrei să mergi dintr-o cameră în alta;

Wi-Fi display și stick-urile în genul celui Smart2View de la Allview merge și pe tableta InfoTouch, observați că nu duce lipsă de bluetooth și de aici compatibilitatea cu boxele portabile etc;

baterie de 7200 mAh, ar trebui să ofere o autonomie rezonabilă și asta în contextul în care display-ul este de 10.1 inch cu 1280×800 pixeli, nu este FHD ca să consume intensiv.

InfoTouch-iTab-Raptor-10 (5)

Ar fi fost de bun augur dacă venea cu un încărcător pe microUSB și nu pe un jack proprietar micuț, ușor atipic la nivelul lui 2013. Elementele de conectivitate sunt pe o singură latură, mi-aș fi dorit ca butonul de power cu rol de on/off pentru display sau reglarea volumului să fie dispuse pe lateral, de multe ori le încurci și te enervează când ești într-un joc sau într-o aplicație. Reglarea volumului trebuie să recunosc că se face și de pe display, touch controls la bază.

Pe mâine revin cu primele teste de benchmark și o comparație din acest punct de vedere cu primele tablete quad-core de sub brand românesc: EBODA XL400QC, Allview AllDro 3 Speed Quad, Evolio Quadra.

Categorii: tablete
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.