Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows Software

Salut! Așa cum spune și titlul acestui articol, astăzi îți voi arăta cum poți instala Android Remix OS for PC pe un desktop sau laptop în dual boot cu Microsoft Windows. Însă înainte de a merge mai departe voi încerca să explic puțin elementele acestui tutorial.

Ce este Remix OS for PC? Remix OS este o distribuție Android ce conținte o interfață grafică gândită pentru a fi utilizată pe un calculator clasic cu mouse și tastatură. Acesta oferă posibilitatea de a rula aplicații Android în ferestre separate, ce pot fi redimensionate, la fel cum se întâmplă pe Windows, Mac OS X și Linux. Remix OS este distribuit momentan pe hardware dedicat, cum ar fi Remix Mini si Remix Ultra-Tablet. Remix OS for PC se află momentan în stadiul BETA și este o variantă a Remix OS ce poate fi instalata pe majoritatea configurațiilor găsite în unitățile desktop și laptopuri.

Ce înseamnă dual boot? Un sistem dual boot permite instalarea și rularea a două sisteme de operare diferite și independente pe același hardware. Acesta îți permite să selectezi sistemul de operare atunci când pornești PC-ul.

Așadar, urmând acest tutorial vei putea instala o versiune a sistemului de operare Android pe PC-ul personal, alături de versiunea Microsoft Windows deja instalată, cu posibilitatea de a alege între ele la pornirea calculatorului.

Posibilitatea unei configurații asemănătoare există încă de la lansarea Android 2.2 Froyo, când a fost pornit proiectul Android-x86. Cei din spatele acestuia și-au dorit să porteze Android pentru PC-urile clasice cu mult timp înainte ca Android să suporte oficial ahitectura x86 regăsită în calculatoarele clasice. Problema principală a acestui proiect a fost lipsa de suport pentru majoritatea componentelor hardware, configurațiile pe care acesta funcționează perfect fiind limitate la câteva modele de laptopuri și plăci de bază. Altă problemă era faptul că interfața Android nu este gândită pentru a fi folosită pe un PC normal, cu mouse, tastatură și display mare, rezultatul obținut fiind practic o tabletă fără touchscreen. Însă munca depusă de cei ce au pornit acest proiect nu a fost inutilă, Android-x86 fiind baza pentru Remix OS for PC.

De ce ai nevoie?

 • un PC cu Microsoft Windows 7 sau o ediție mai nouă. Suportul este momentan limitat la PC-uri ce rulează Windows, însă aceștia lucrează la o versiune și pentru Mac OS X.
 • aproximativ 11-12GB liberi
 • Remix OS for PClink
 • răbdare

1. Accesează linkul de mai sus și descarcă Remix OS for PC într-un loc ușor accesibil (ex. Desktop). Pe siteul oficial vei găsi două variante, una 32-bit (x86) și alta 64-bit (x64). Pentru majoritatea situațiilor recomand versiunea 64-bit însă dacă aceasta nu funcționează va trebuie să descarci versiunea 32-bit.

2. Dezarhivează fișierul descărcat într-un folder separat, într-un loc ușor de accesat. Structura acestuia va semăna cu cea din imaginea de mai jos.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

3. Rulează fișierul executabil RemixOS Installation Tool din folderul obținut la punctul 2.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

4. În dreptul opțiunii ISO File apasă butonul Browse, mergi în folderul obținut la punctul 2 și selectează fișierul ISO, în cazul meu Remix_OS_for_PC_64_B2016030106.iso.

5. În dreptul opțiunii Tip (Type) va trebui să selectezi Disc dur (Hard Disk). În dreptul opțiunii Unitate (Drive) va trebui să alegi partiția unde dorești instalarea Remix OS for PC. În cazul meu voi folosi aceeași partiție unde se află Windows, și anume C:\. Dacă vrei să instalezi Remix OS for PC pe un stick sau hard disk USB va trebui în dreptul opțiunii Tip (Type) să alegi Unitate USB (USB Drive), și după să alegi litera corespunzătoare acestuia. Dacă alegi opțiunea USB atunci va trebui să configurezi PC-ul să booteze de pe mediul USB și nu de pe hard diskul intern.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

6. Apasă butonul OK pentru a porni transferul fișierelor necesare.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

7. Odată finalizat procesul va trebui să apeși butonul Repornește acum (Reboot now) pentru a continua instlarea Remix OS for PC.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

8. Imediat după pornire vei fi întâmpinat cu un ecran asemănător celui din imaginea de mai jos. Aici, folosind săgețile de pe tastatură sau mouseul, va trebui să alegi Remix OS.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

După ce PC-ul tău va reporni din nou acesta va începe să încarce Remix OS for PC. La prima pornire acesta va crea fișierul ce va conține partiția de date necesară sistemului de operare Android pentru a salva aplicațiile și datele personale. Acest porces poate dura până la 30 de minute, în funcție de viteza de scriere.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

Odată finalizat acest proces vei fi întâmpinat cu ecranul de configurare Remix OS. Aici vei putea alege limba pentru interfața grafică și te vei putea conecta la rețeaua wireless dacă sistemul tău dispune de o placă compatibilă.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

Felicitări! Ai instalat Remix OS for PC în dual boot cu versiunea de Windows folosită. La fiecare pornire a PC-ului vei putea alege între Windows și Remix OS.

Instaleaza Remix OS Android pe un PC in dual boot cu Windows

Dezinstalare

Dacă vei dori să dezinstalezi Remix OS for PC, tot ce trebuie să faci este să accesezi folderul unde acesta este instalat, în cazul meu C:\RemixOS, și să rulezi fișierul executabil cu numele UninstallRemixOS.

 • cutienoua

  http://www.theverge.com/2016/1/6/10726986/remix-os-android-desktop-ces-2016
  vad ca au de vinzare si un device dedicat. sper ca merge mai bine decit google tv care promitea ca face acelasi lucru.
  alta timpenie pe care am cumparat-o si nu a fost buna decit la un singur lucru : youtube.
  in rest pt browsing era prea inceata iar jocuri erau putine pe care le rula.

  • Ovidiu Ionita

   Da, sunt chiar doua deviceuri dedicate. Pentru ambele poti gasi linkuri in articol. Nu e acelasi lucru cu Google TV. Una e o solutie dedicata continutului media, cea din articol este o solutie desktop completa (aproape).

  • cutienoua

   corect. sunt diferite dar google tv promitea atunci ca face de toate dar era bun la un singur lucru.desigur cine vrea sa experimenteze e liber sa o faca. am luat si chromebook alta teapa!

 • Wise Guy

  Multumesc, Ovidiu, mi-ai dat de lucru diseara :))

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  Eu prefer Phoenix OS, e mult mai usor de instalat.

  • Ovidiu Ionita

   Nu vad de ce ar fi greu de instalat Remix OS – selectezi fisierul ISO, destinatia si gata. Sunt foarte multe metode de a instala Android pe un PC. Am ales Remix OS pentru ca are un suport foarte mare din partea comunitatii XDA – modare, compatibilitate cu hardware nou, fixuri etc. Din cate vad si Phoenix OS se bazeaza tot pe Android-x86, deci e aceeasi Marie cu alta palarie.

 • Adrian Nicu

  “aproximativ 11-128GB liberi” La naiba, iar trebuie sa-mi iau SSD nou…
  Also: “dacă aceasta nu funcțtionează”.

  • Ovidiu Ionita

   Multumesc, am corectat.

 • Pingback: Instalează Remix OS Android pe un PC în dual boot cu Windows « InfoZAP()

 • Robert

  Instalat, vazut, dezinstalat.
  Nu m-a lasat sa ma conectez cu contul google. Pur si simplu, butonul de add account nu facea nimic.
  Nu m-a lasat sa instalez google play. Adica l-a instalat, dar butonul de run nu facea nimic, iar daca mai apoi cautam aplicatia proaspat instalata, nu era nicaieri de gasit.

 • Dobra Dani

  Am încercat azi si îmi dădea eroare..

 • Alexandru Stan

  Nu,i vad utilitatea pe un pc performant.

 • Just Me

  De cind a apărut Androidul au fost numai probleme. Sistemul de operare perfect pt fiecare nu exista, dar dacă e sa fim sinceri ios e cel mai bun și stabil la ora actuală. Dai un ban da nu ai bătăi de cap. Sincer și eu ma gândesc sa trec definitiv pe ios.

 • Andrei Liviu Dobrin

  Imi poti recomanda un inlocuitor pentru android ?

  • Andrashi

   Chrome OS

  • Andrei Liviu Dobrin

   Pentru telefon

 • Andrashi

  Felicitări Ovidiu!
  Te rog sa faci și un tutorial despre instalarea ChromeOS-ului

 • Black_Ps’

  BlueStacks e usor de instalat si ai android pe Windows

 • George Poenaru

  am un pc fujitsu siemens celsius m430 cu un 1Gb ram si dualcore intel(R) pentium(R) 3.00GHz am urmat pasi dar nu functioneaza corect! imi aparre selectarea limbi dar nu imi merge mausul si nu mai face alta comanda de cat imi face monitorul negru si atat . am mai incercat inca o data de la zero si a aparut de cat bara de jos si doar atat am dat sa deschid un browser dar nimik . Care ar fi problema? A am uitat sa mentionez am pus pe un HDD WD ATA de 160Gb intern / si stik sigma dual (from PC si phone)

 • alexandru-daniel stroia

  Da eroare la instalare —creating data image return failed(1) asa da, o rezolvare are?

 • Iulian Iuly

  Merge perfect.

 • THE GAMER

  Merge si pe windows 7?

 • Iosif Folea

  Salut Ovidiu !
  Am procurat recent Mini PC dual boot,Windows&Android Tronsmart Ara IZ37 2GB.
  In windows 10 facea des update; am observat ca are nevoie de mai mult spatiu de stocare; am procurat si atasat micro SD class10 de 32 GB.
  Am intrat in Android 4.44.4, am pbservat ca a recunoscut microSD.
  NU MAI POT IESI DIN ANDROID PENTRU A INTRA IN WINDOWS.
  La fiecare resetare intra DIRECT in Android de unde NU MAI POT IESI pentru a intra in Windows.
  Te rog mult, da-mi o solutie pentru a iesi din Android !
  Multumesc !
  ————————–
  Rugamintea o adresez tuturor participantilor la discutii.
  Multumesc anticipat tuturor !
  P.S. utilizez o minitastatura “desteapta” Rii mini i8+.
  Mini PC-ul l-am conectat (prin HDMI) la un televizor nonsmart