Intel Core i7 Extreme Edition Hardware

Intel a prezentat în cadrul târgului de tehnologie Computex din Taipei, Taiwan, cel mai performant procesor destinat computerelor desktop. Intel Core i7 Extreme Edition vine în configurație cu până la 10 nuclee de procesare și se adresează în special gamerilor și profesioniștilor.

Pentru a-și promova cum se cuvine această nouă generație de procesoare extrem de puternice, Intel a inventat o nouă denumire pentru multi-tasking: mega-tasking. Ce vrea să sublinieze gigantul american prin asta este lesne de înțeles, în sensul că Intel Core i7 Extreme Edition nu se sperie oricât de multe aplicații complexe trebuie să ruleze simultan.

Pentru pasionații de jocuri pe calculator, noua linie Core i7 promite cea mai intensă experiență și performanță de top. Cuplate cu plăci grafice puternice, procesoarele Intel Core i7 Extreme Edition rulează conținut multimedia în cele mai fine detalii la rezoluția 4K, iar editarea video la astfel de rezoluții devine și ea mai ușoară.

Cei obișnuiți să ceară mai mult de la procesorul lor trebuie să știe că această generație de procesoare vine deblocată pentru overclocking, iar realitatea virtuală oferită prin Oculus Rift sau HTC Vive este suportată în mod nativ de Intel Core i7 Extreme Edition.

Performanța modelului de top, Core i7-6950X Extreme Edition, este cu până la 35% mai ridicată în redarea de conținut 3D față de cel mai puternic procesor actual, Intel Core i7-5960X. Totul sună bine pentru aceste noi procesoare, însă uitați-vă și mai jos puțin.

Prețul pentru modelul de top, cel cu 10 nuclee tactate la 3.0 GHz, 3.5 GHz în boost mode sau 3.8 GHz prin overclocking cu 25 MB memorie cache trece ușor de pragul a 1700 dolari. Există și versiuni mai ieftine, de circa 1000 dolari pentru varianta cu 8 nuclee sau 600 dolari pentru cea cu 6 nuclee. Toate vor fi disponibile încă din luna iunie în oferta magazinelor specializate dacă vă tentează vreunul.

Sursa: BGR.com
 • Pingback: Noul Intel Core i7 Extreme Edition cu până la 10 nuclee costă peste 1700 dolari « InfoZAP()

 • Rebelulll

  Ohoho, o aparut barosanu, de mult il asteptam cu toate ca nu-mi permit sa il cumpar, adica nu am nevoie de asa ceva si restul componentelor mele nu pot sa foloseasca potentialul real al acestui procesor. Mi-ar trebui undeva la peste 4000euro pentru un sistem cu i7 extreme edition. :(

  • Dan

   Lasă că vine Zen summit ridge

 • Dragos Constantin

  FX8350 -ul meu cu siguranță că mai rezista eroic cel putin 2 ani. Oricum pentru cine vrea sa facă un upgrade confortabil pret/performanta vine ZEN.

  • koss_x_treeme

   Asta daca nu da faliment AMD pana la anul :))

  • Dragos Constantin

   Puțin probabil. But….you never know….

 • Ungurean Adrian

  Imens prețul

 • Liviu

  Din cauza ca nu exista concurenta , pot pune ce pret vor ei . Oricum acest CPU se adreseaza entuziastilor , incat numarul de vanzari va fi mic , insa profitul , imens .
  Sa speram ca Zen va face ravagii sau similar cu Intel Skylake si va avea si un pret competitiv .