Hardware

Intel pregătește o nouă generație de mini-PC-uri de tip NUC – acronim de la Next Unit for Computing. Noutatea majoră este reprezentată de procesorul Intel Apollo Lake. 

Alte specificații legate de NUC-ul cu Intel Apollo Lake:

 • Intel Celeron J3455 de tip quad-core cu consum de 10 wați;
 • versiune de bază fără memorie, spațiu de stocare și sistem de operare și variantă cu 2 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și Windows 10 preinstalat;
 • noul Intel NUC suportă până la 8 GB de memorie RAM de tip DDR3L-1600 sau 1866 MHz, conectivitate asigurată de porturile USB 3.0 și USB 2.0, cititor pentru cardurile SDX, spațiu de stocare de tip HDD sau SSD, HDMI, VGA, jack de 3.5 mm cu suport pentru sistemele audio de tip 5.1 sau 7.1;
 • Wi-Fi ac + internet la viteză gigabit prin conexiune pe fir, bluetooth 4.2;

Intel afirmă că noile mini-PC-uri sunt capabile să redea conținut la 4K și 60 fps pe HDMI și la 1920×1080 pixeli pe 60Hz pe VGA.

Nu prea știu cine mai folosește VGA în 2016, deja HDMI-ul și DisplayPort-ul s-au generalizat. VGA-ul mi se pare un element de conectivitate învechit și depășit tehnologic, mai dau de el la proiectoarele video de la școală.

Sursa: Nucblog.net
Categorii: hardware

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • sorin razvan

  Preț?

 • Liviu

  Foarte misto NUC-urile , dar daca au in componenta i3 – i7 , altfel sunt doar niste cutii frumoase si foarte scumpe . Pentru ca de obicei componentele interne costa separat , si de cele mai multe ori , foarte mult .
  Pretul este cam mare pentru ce pot ele oferi . Adica , daca vrei sa faci un TV smart , ii iei PC Stick (tot quad , dar macar e complet si ai si windows ci costa jumate). Daca vrei un PC pentru acasa ai de unde alege , iar vazand banii ceruti pe un NUC dotat complet , incepe sa fie fezabila achizitia de Asus-uri ROG G20 .
  Ciudata informatia cu Apollo Lake – ca nici Kaby Lake nu a aparut inca bine pe piata mobila …

 • Are picioruse? Adica nu se mai poate monta VESA pe monitor?

  • Bulgaru Marius-Cătălin

   Se poate. Vine cu accesorii pentru montare.

 • Okochea

  Emil daca te uiti pe Emag la monitoare sortate pret ascendent, cele ieftine au doar VGA si cateva au si DVI.
  Hdmi si Display Port lipsesc.
  Pentru 1920/1080 cele doua sunt suficiente.
  Deci VGA mai este folosit.