Telefoane Mobile

Ultimul smartphone lansat de Apple în 2011 a fost și unul care a generat un buzz ușor negativ. Majoritatea se legau de designul anost și identic cu cel al generației anterioare, același ecran ca dimensiune și tehnologie încorporată. Este un upgrade ca hardware: dual-core la 800 MHz, un nou accelerator grafic care oferă și mai mare libertate de exprimare celor care concep aplicațiile și jocurile din App Store.

Un studiu făcut de Nielsen între octombrie și decembrie 2011 arată că iPhone 4S a ajutat ca smartphone-urile Apple să crească substanțial și să se apropie de vânzările smartphone-urilor Android, la o diferență de doar 2.4 %. Mă uimește curba de declin a telefoanelor Android de la 61.6% la 46.9&, iar creșterea Apple de la 25.1% la 44.5%. iPhone 4S a reprezentat 57% din telefoanele Apple cumpărate în luna decembrie 2011.

Observați și căderea RIM cu ale sale telefoane BlackBerry de la 7.7% la 4.5%.

46% din telefoanele achiziționate în ultima lună din 2011 erau telefoane inteligente sau smartphone-uri, iar procentul este așteptat să crească în 2012. Am uitat să precizez că informațiile oferite sunt valabile pentru piața americană. Altfel nici nu era explicabilă curba de declin de la telefoanele Android care domină piața la nivel mondial.

Sursa: Nielsen.com

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.