A sosit și momentul în care să redactez impresiile formate de către iPhone 7 Plus în cele peste trei săptămâni în care l-am utilizat. iPhone 7 și 7 Plus au fost anunțate la început de septembrie, iar de la mijlocul lui septembrie au ajuns și în țara noastră, în oferta magazinelor online, dar și în portofoliul operatorilor telecom.

Apple și-a învățat publicul astfel încât fiecare ediție nouă a smartphone-ului său ajunge în mod tradițional, din luna septembrie. iPhone 7 și iPhone 7 Plus le consider un update important față de generația anterioară, nu neapărat la capitolul design. Apple își gândește generația 2016 ca upgrade luat în seamă pentru cei ce folosesc iPhone 6 sau iPhone 6 Plus, telefoane anunțate în 2014. În fine, ar fi o întreagă discuție și divagăm de la ceea ce este cu adevărat important, recenzia lui iPhone 7 Plus.

iphone-7-plus-1

Personal, cred că iPhone-ul are succes și pentru că a ramas singura alternativă la telefoanele premium cu Android, dar și pentru interfața sa grafică + fan base-ul destul de mare. Apropo, fiecare compania hardware și-a format o cohortă de fani, Samsung pe locul 2 după Apple, dar și alte nume mai mici sau mai mari din industrie: OnePlus, Huawei, HTC etc.

Care sunt diferențele între iPhone 7 Plus și iPhone 6S Plus?

diferente-iphone-7-plus-vs-iphone-6s-plus

Avem noutăți în capitole cheie: putere de procesare, cameră foto și video, conectivitate, dar și alte capitole pe care Apple le-a ignorat în cazul lui iPhone 7 Plus: design – avem doar niște noi variante de culoare, display, partea de conectivitatea cu excepția 4G-ului de generația mai nouă.

Specificații iPhone 7 Plus

specificatii-iphone-7-plus

Design

iphone-7-plus-13

În pachet dați de smartphone, agrafă pentru slotul cartelei nanoSIM, căști in-ear pe port lightning, încărcător de 5V/1A – ați citit bine – 1A, adaptor jack de 3.5 mm – port lightning, stickere Apple, instrucțiuni de utilizare.

Nu sunt prea multe de adăugat la capitolul design față de generațiile anterioare, norocul meu că-i primul iPhone Plus ce am ocazia a-i face review pe site. Camera spate are doi senzori, de aici un decupaj diferit, butonul fizic dispare și face loc unui control bazat pe feedback haptic – îl reglezi după cum dorești, la maxim oferă cel mai pronunțat și natural feeling, tot acest control integrează și cititorul de amprentă. Dispare jack-ul de 3.5 mm, iar căștile le conectezi prin bluetooth sau pe portul lightning, există un adaptor în pachet pentru cei ce au căști pe jack de 3.5 mm și vor să le conecteze la noul iPhone.

Apropo, iPhone 7 și 7 Plus au două noi variante de culoare: Jet Black și Matt Black. Am ales Matt Black în ediția de 32 GB și-l consider a fi cel mai masculin iPhone, cea mai mare adresabilitate în mediul business din toate versiunile de culoare existente. Apropo, iPhone-ul albastru nu a venit nici acum, cine știe – prin 2017.

iPhone-ul este un smartphone fabricat dintr-un aliaj special, problemele întâlnite la iPhone 6 Plus au fost remediate prin folosirea unui aliaj de aluminiu mai rezistent, au întărit structura internă. Ca utilizator de lungă durată a lui iPhone 6S, pot să spun că m-am adaptat așa repede la iPhone 7 Plus, deși am și un Nexus 6P pe acasă. Aș critica raportul display / corp de doar 67.7%, când mai toate telefoanele Android din nișa premium au trecut la peste 72%. Mult spațiu nefolosit, margini imense în lateral și la bază. Este cam cât Nexus 6P-ul ce la rândul său nu epatează la raportul display / corp, dar are difuzoare frontale pe marginile display-ului, plus că ecranul său este cu 0.2 inch mai mare.

Ca mai toate smartphone-urile cu carcasă metalică și design unibody, este predispus la zgârieturi, de aici și necesitatea în a folosi o husă de protecție din ziua 1. Eu așa am făcut, mai ales dacă vrei să-l protejezi de intemperii, de zgârieturile ce i-ar scădea valoarea la revânzare + folie de protecție pentru display, elemente ce au devenit indispensabile la un smartphone mid-range sau de top, în 2016.

iPhone 7 Plus din partea frontală se confundă la maxim cu iPhone 6 și 6 Plus, sesizezi că-i o altă iterație când te uiți cu atenție la butonul cu feedback de sub display, dar și pe partea spate la camera duală. În rest, nimic nou pe frontul de Vest. Ah, da – noile variante de culoare, lipsa jack-ului de 3.5 mm și rezistența la contactul cu apa și praful.

Ecran și sunet

iphone-7-plus-16

LED-backlit IPS LCD de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 401 ppi, raport display / corp de 67.7%, protejat cu sticlă și tratat oleofobic spre a preîntâmpina zgârieturile. Are o luminozitate mare, culori reproduse natural și nu simți nevoia unei rezoluții superioare pe un panel de o asemenea dimensiune. Pur și simplu, ar fi o risipă de pixeli și asta în contextul în care Apple nu a făcut niciun pas spre VR. Acolo și 4K-ul pe 5.5 inch ar fi binevenit, dar nu am idee cât de tare ar fi sacrificată autonomia.

iPhone 7 Plus și Samsung GALAXY S7 la luminozitate maximă;

Display-ul este cunoscut de la iPhone 6 Plus și iPhone 6S Plus, are 3D Touch – funcție pe care nu am folosit-o mai deloc, recunosc. Nici la iPhone 6S nu am apelat la shortcut-urile 3D Touch, de aici și lipsa integrării sale pe telefoanele premium concurente lansate pe anul în curs, Huawei a încercat ceva pe Mate S în ediția cu 128 GB spațiu de stocare, dar a renunțat din mers.

În ce privește sunetul, avem două difuzoare. Primul difuzor este integrat în mod tradițional la bază, lângă portul lightning, iar al doilea îl veți recepționa din partea superioară a display-ului, acolo unde se află și difuzorul ce se activează în convorbirile clasice de voce. Este o poziționare inedită. Cu telefonul în mod landscape, ai un difuzor ce împinge sunetul spre tine și altul ce-l livrează în lateral, de aici și cel mai interesant efect stereo întâlnit pe un smartphone până acum. Se aude clar și puternic, fără distorsiuni la volum maxim. Nu mai avem jack de 3.5 mm și de aici un trend pe care-l veți vedea adoptat și de concurență, treptat – de-a lungul anilor. Căștile din pachet se descurcă bine spre foarte bine, se conectează pe portul lightning. Repet, adaptor în pachet pentru căștile clasice pe 3.5 mm. Mă rog, nu-i tocmai plăcut să stai cu grija unui cablu în plus. Totuși, căștile pe bluetooth pot fi o alternativă wireless. Reglarea volumului se face din lateral stânga, clasic pentru Apple + controlul dedicat pentru Mute.

Hardware, sistem de operare și aplicații

iphone-7-plus-17

iPhone 7 Plus folosește procesorul Apple A10 dezvoltat de către Apple și fabricat de către TSMC. Este și primul procesor quad-core implementat pe un smartphone al companiei americane. Folosește două nuclee gândite să ofere performanță și alte două nuclee optimizate spre a fi eficiente în ce privește consumul de energie. Apple spune că noul procesor ar fi cu 40% mai puternic față de Apple A9, dar și cu grafică îmbunătățită cu 50% față de iterația hardware anterioară.

Informații furnizate de către CPU-Z:

Apple A10 = procesor fabricat prin litografiere pe 16 nm FinFET, tehnologie similară cu big.LIITLE de pe procesoarele Qualcomm sau Exynos, 64-bit. Interesant, niciodată nu sunt activate toate nucleele, în funcție de sarcina trasată și nevoile de procesare se activează cele două nuclee mai performante sau cele două gândite să ofere un plus la capitolul autonomie. De aici și faptul că testele de benchmark văd Apple A10 drept un CPU dual-core. Memoria Samsung de tip DDR4 este integrată alături de CPU – 3 GB RAM în cazul lui iPhone 7 Plus, altă premieră pentru Apple. În cazul lui A10, Apple a renunțat la colaborarea cu Samsung ( iPhone 6S și 6S Plus aveau procesoare 50 / 50 de la Samsung și TSMC, în 2016 s-au orientat strict spre TSMC).

Este bine că în ce privește stocare, au renunțat la 16 GB pentru modelul de bază și acum primești 32, 128 sau 256 GB. Mi-aș fi dorit să văd direct – 128 și 256 GB. Cei 32 GB pot deveni insuficienți dacă-l folosești în mod intensiv.

Rulează iOS 10 și în momentul în care redactez recenzia a ajuns la iterația 10.0.3. Avantajul Apple – telefoanele sale primesc update de software într-un ritm în care smartphone-urile Android cu foarte mici excepții nu vor ajunge niciodată.

iOS 10 nu este cine știe ce schimbare la nivel de interfață grafică față de iOS 9. Prin swipe de la bază în sus ai acces la setările rapide, iar prin swipe-ul clasic de sus în jos sunt notificările rapide. A dispărut slide to unlock, apăsare pe cititorul de amprentă cu feedback haptic și ai acces la ecranul de start. Sunt mai multe aplicații preinstalate, doar că la Apple poți să le dezinstalezi până la nivel de bază a bazelor. Te poți duce spre bloatware zero cu singurele aplicații de neînlăturat: Poze, Cameră, Ceas, Wallet, Sănătate, Configurări, App Store, Găsire iPhone. Până și Google ar putea învăța de aici și să permită dezinstalarea aplicațiilor Google, unele dintre ele preinstalate forțat pe toate modelele Android și complet inutile.

Aplicații preinstalate:

Mail, Calendar, Poze, Cameră, Hărți, Ceas, Vremea, Wallet, Notițe, Mementouri, Bursa, Videoclipuri, iBooks, iTunes Store, App Store, Locuință, Sănătate, Configurări, FaceTime, Calculator, Podcasturi, Watch, Suplimente ( Busolă, Sfaturi, Reportofon, Contacte, Găsire prieteni și Găsire iPhone), Numbers, iTunes U, iMovie, Pages, Keynote, GarageBand.

Sunt câteva aplicații noi preinstalate și aici mă refer la:

iTunes U – cursuri și colecții publice gratuite, dedicat studenților și elevilor;

Pages – editor de text oferit de Apple, un fel de Word al companiei americane;

Keynote – aplicație de prezentare, aici aș putea spune că avem un echivalent al PowerPoint;

GarageBand – aplicație ce nu mai are nevoie de nicio prezentare, dedicată celor pasionați de muzică;

iMovie – editare de filme și salvare în iCloud.

Ce-mi place la iPhone 7 Plus și la smartphone-urile Apple în general?

Sunt unelte ușor de folosit, zbârnâie în orice activitate desfășori pe ele – de la browsing și până la jocuri cu grafică complexă, în multitasking etc. Plus că au suport software în adevăratul înțeles al termenului.

Screenshots cu iOS 10 pe iPhone 7 Plus;

Performanță

screenshots-iphone-7-plus-ios-10-22

Apropo, CPU-Z costă 0.99 euro în App Store, GeekBench 4 – același preț. Pe Android le primiți în mod gratuit. Ar trebui să adaug un zâmbilici. Noroc că AnTuTu Benchmark nu costă nimic.

teste-benchmark-iphone-7-plus

Screenshots cu testele de benchmark rulate pe iPhone 7 Plus;

Conectivitate

iphone-7-plus-5

Avem 4G cu viteze în download de până la 450 Mbps prin agregare de spectru, Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, dual band pe 2.4 și 5 GHz, cititor de amprentă, bluetooth 4.2, A-GPS și GLONASS, NFC strict pentru Apple Pay.

În partea superioară nu se află niciun element de conectivitate, în lateral dreaptă se află butonul de power și slotul pentru cartela nanoSIM, la bază dați de portul lightning și unul dintre cele două speakere, în lateral stânga se află reglarea volumului și controlul dedicat pentru activarea rapidă a funcției Mute.

screenshots-iphone-7-plus-ios-10-30

În apelurile de voce este o adevărată plăcere să folosește iPhone 7 Plus, calitate ridicată și bună izolare față de mediul ambiant. În ce privește conectivitatea Wi-Fi, în SpeedTest a obținut peste 230 Mbps la upload și download. L-aș considera dreptul unul dintre cele mai rapide telefoane din acest punct de vedere.

Cameră foto și video

iphone-7-plus-12

Una dintre noutățile majore aduse de către iPhone 7 Plus = camera principală duală. Avem diferite soluții lansate în 2016, Huawei P9 cu sistem dezvoltat împreună cu Leica și 2 x 12 Megapixeli (senzor RGB și senzor monocrom = mai multă lumină pentru fotografiile low-light), LG G5 ( 16 Megapixeli cu crop nornal și 8 Megapixeli wide, polivalență în ce privește posibilitatea de a trage un cadru).

iPhone 7 Plus promite două elemente prin sistemul dual: zoom optic 2x și autportrete cu stil printr-o mai bună izolare față de mediul ambiant – efecte în stilul celor obținute cu aparatele DSLR.

Avem 2 x 12 Megapixeli cu senzor de 28 mm și f/1.8 și alt senzor de 56 mm și f/2.8, OIS, detecție de fază, quad-LED flash, capabil să filmeze 4K și să realizeze concomitent și imagini la 8 Megapixeli, detecție a feței și zâmbetului, HDR, filmează la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 30 / 60 / 120 fps, la 720p cu 240 fps. Camera frontală urcă la 7 Megapixeli cu f/2.2 și senzor de 32 mm, filmează la 1080p cu 30 fps sau la 720p cu 240 fps, detecție a feței, HDR.

Se descurcă foarte bine când ai lumină corectă, dar și în situațiile low-light. Își face autofocusul în mod corect și rapid, fără a avea fotografii postprocesate. O să fac un articol comparativ cu Samsung GALAXY S7 și acolo vedeți care dintre ele iese cu puțin în față.

Clip la exterior făcut cu iPhone 7 Plus;

Clip la interior făcut cu iPhone 7 Plus;

Fotografii făcute cu iPhone 7 Plus, aici le găsiți fără resize pentru 7 zile: 

Autonomie

iphone-7-plus-21

Bateria de 2900 mAh se descurcă neașteptat de bine și asta pentru că avem un panel de 5.5 inch cu rezoluție FHD, dar și pentru că Apple folosește un ansamblu quad-core cu 2 nuclee performante și alte 2 nuclee gândite să ofere eficiență energetică. Nu am testat iPhone 6S Plus ca să pot compara în mod real.

Utilizat intensiv, de dimineața până seara nu ai cum să intri în zona roșie – sub 20%. În testul clasic pe Gadget.ro – luminozitate la 100%, redare a Playlistului Unboxing de pe canalul nostru de YouTube prin conexiune Wi-Fi a strâns 8 ore și 20 de minute. Samsung GALAXY S7 Edge a urcat la 12 ore și 20 de minute. 

Preț

iPhone 7 Plus de 32 GB – 884 euro la Vodafone.

No review found! Insert a valid review ID.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • cutienoua

  sunt de acord cu tot ce ai scris.in ce priveste pretul insa ,am exemple atat de la windows phone cat si de android cu preturi similare.cum majoritatea oamenilor in Sua il cumpara in rate inclus in abonament,nu pare sa ii afecteze pretul prea tare.

  • OneMr

   Cum arata S7 Edge si cum arata panarama asta?

   Sa fim seriosi! S7 Edge isi merita din plin banii.

  • Florin

   Da si nu. S7e sufera de problemele indirecte multumita sau din cauza android-ului (depinde cum pui problema). Am fost un aifonist convins pana am pus mana pe galaxy s5 la vremea aceea. Indiferent cat de rapid e un iphone, nu as putea sa mai renunt la libertatea de a instala ce vreau, root, tweak, modding pe care mi-o da un device cu android. Design-ul lui iphone 7 e anost si comod. Cand am pus prima data pana pe galaxy s6e si ulterior pe s7e m-am simtit ca acum multi ani cand iphone 4 era din sticla si otel. Da, IP7 e rapid….dar s7e scoate si el un onorabil 137.000 in antutu. Vad ca Emil nu a spus nimic de “coil wine” prezent pe IP7 si despre faptul ca nand-ul de 32gb e mult mai “puturos” ca viteza fata de cel de 128gb sau 256gb. Faza cu viteza e cumva logica pt ca e valabila si la ssd-uri dar totusi….nimeni nu spune ca testele/benchmark-urile in general sunt facute cu 128/256gb si de aia dau asa bine :)

  • Marius Olteanu

   Salut! La fel am fost si continui sa fiu un fan Apple, insa odata cu lansarea lui I7, am ramas tare dezamagit. MI se pare incredibil cum de 3 ani aproape nimic nu s-a schimbat la design, doar imbunatatiri hardware. Am fost sa vad telefonul dupa ce a aparut, in Orange Shop. Pur si simplu, daca nu vedeam ca scrie deasupra lui, nu imi dadeam seama ca ar fi diferit de I6 meu din buzunar. Am citit si m-am informat: trec pe S7 Edge. Pana cei din Copertino nu mai vand gogosi umflate de marketing, v-oi cauta alte solutii…sau poate pana acum au fost ideile raposatului Steve….si cutiuta cu idei s-a golit….

  • Mihai

   E mai puturos când transferi fișiere de peste 1gb nu când îl butonezi. Deci mai citește.

  • Florin

   Nu am ce sa mai citesc. Am facut benchmark pe unul de 32 si unul de 128. Diferenta era clara.

  • Mihai

   Ce treabă are benchmoark cu viața reală, ai văzut tu ca la utilizare normală este diferit? Ce spun ea în benchmoark ce a transferat, pe ce tip de fișiere, mărimea etc. Ai făcut tu? Pune ss.

  • Greuceanu

   Are legătură,și problema nandului de 32Gb mai lent e o realitate se pare,urmărește clipul următor:

   https://www.youtube.com/watch?v=qW2-TIbcTIg

  • Mihai

   L-am văzut de când l-a urcat.

  • Andrashi

   Mangleală clasica Apple…
   Din acest motiv “simt” cum îmi “zboară” 6s+ de 64Gb….

  • Florin

   In utilizare normala nu cred ca mai poti face diferenta intre flagship-uri…indiferent ca sunt androide sau Ios. Ce vorbim noi aici sunt diferente de sub o secunda. Nu am transferat fisiere ci am facut benchmarkuri. Am spus deja asta. Am semnalat doar ca in cazul lui IP7 e diferenta (mica) de viteza intre 32 si 128.

  • Mihai

   Mai faci, depinde și ce îți place sau ce ți se pare mai comod, mai ușor.

  • pascaleandrei

   Eu nu i-aș fi dat nici 4. Preț mare, 0 inovație, plătești doar brandul… La Samsung măcar plătești ecranul edge, care arata într-un mare fel.

  • Mihai

   Așa este inovație 0, procesorul ăla cel mai bun din piață e, așa de la sine pt ca este alt an, nu l-a făcut careva, la fel si ecranul, și butonul e și cam tot. Nu dar voi vreți salturi mari an de an. vreți autostrăzi nu iphone 7.

  • Florin

   Adica butonul capacitiv (care nu se apasa) l-a inventat apple? La fel taptic engine care pe android e haptic feedback de prin 2010? Procesorul de pe IP7 e bun si pentru ca ruleaza un sistem de operare simplu si HYPER Optimizat. Asa e cand ai doar un device lansat pe an, ai grija de el si il optimizezi foarte bine. E normal, e apple pana la urma. Iti place apple…e ok. Si eu folosesc macbook pro si nu l-as da pe niciun asus. Dar nu sunt fanboy pe tema asta. E pacat de intelectul meu….

  • Mihai

   Ai testat butonul, crezi ca există comparație, iar scuza cu un deviceuri pe an, este neacceptat din punctul meu de vedere, nu obligă nimeni pe samsung sau oricare alt producător să lanseze multe modele pe care nu le pot optimiza pt android. Iar samsung își face în house procesoare la fel si huawei, air din CE se pare 960 Kirin VA depăși a10. eu încerc să fiu obiectiv nu doar contra ca tine. Dacă mă întrebi de preț, este mare, poate nejustificat, poate.

  • Florin

   Am testat butonul si da se compara. Este haptic feedback cu o vibratie mai domoala. Am testat tot telefonul….de fapt am testat 2 telefoane (unul de 32 si unul de 128). Raman la ce am spus pana acum. S7 edge e inca peste IP7 la: design, battery life, ecran si multitasking.

  • Mihai

   Nu am zis nimic contra la asta, deși la design, nu contrazic, dar aș putea comenta. Cat despre ecran, ai dreptate, la baterie nu cred, eu vorbeam de plus nu de ip7. La multi task e de discutat.

  • Andrashi

   Atunci cum îți explici ca android in “stare pura” este hyper optimizat pe Nexusuri și se mișcă ca naiba pe alte terminale cu aceleași specificații?

  • S7 Edge a costat în jur de 3400 – 3500 lei la debut.

   Una peste alta, acestea sunt impresiile si notele personale.

   Fiecare este liber să judece după cum dorește. 4000 lei pentru 7 Plus mi se pare foarte mult. Nu are cel mai bun display din piața, nu are nici cea mai buna camera foto si video, designul este în linii mari la fel de trei generatii etc.

   Parcă la S7 Edge găseam o explicație pentru cei puțin peste 3000 lei. La iPhone îmi este puțin mai greu.

   Recenzia mea este pentru Ro, nu pentru USA. Acolo, prețul poate nici nu contează. :)

  • Emilio Giovanni

   Emil, din punctul meu de vedere, nici S7 Edge nu a venit cu o mare inovație față de generația trecută. Și la fel, a avut un preț prohibid pentru țara noastră, dar singurul avantaj este că prețul îi scade mai repede față de iPhone, și în general terminalele cu Android au o valoare la revânzare mult mai mică (pentru țara noastă ma refer, este un lucru bun). 4000 lei este mare, așa este, chiar și la abonament dacă îl iei tot e scump.

  • cutienoua

   corect.
   asa cum spunea si Greuceanu conteaza si valoarea de resale .
   am vandut pe ebay 6 plus cu 440$.
   la abonament platesti 400$ plus taxe 40 initial pt 7plus 128gb,apoi 60$/luna pt 2 ani.
   dupa 2 ani o iei de la capat.
   in cazul meu un telefon e luat la abonament si unul full price pt prepaid.
   cu prepaid salvezi vreo 500$ fata de abonament la finalul celor 2 ani.
   sigur daca nu faci upgrade la aparat salvezi mai mult !

  • ovo

   Oi avea tu exemple de prețuri similare la android si windows, dar chestia este că la android și windows găsești și alte prețuri, dacă nu vrei/nu poți prețurile alea. La apple nu prea ai de ales, ori prețurile alea, ori nimic.
   Plus că, de exemplu, S7 edge s-a ieftinit considerabil, nu prea mai are același preț… Iar Pixel, fac pariu ca prin primăvară o să fie considerabil mai ieftin decat Iphone 7, Plus sau nu.

 • Penguin

  Review-ul nu e unul complet, ar trebui sa va faceti temele mai bine inainte sa faceti testele.
  Telefonul are mufa jack de 3.5 trebuie doar sa dati o simpla gaura cu bormasina dar de unde sa stiti voi asta daca nu sunteti obisnuiti cu ecosistemul Apple. Baieti cand vine vorba de Iphone sa tineti minte ca nu primiti tot ,,mura in gura” trebuie sa experimentati si sa descoperiti voi feature-uri. Asta e experienta Apple. /s
  https://www.youtube.com/watch?v=5tqH-Un9SFU

  • Am scris despre poanta asta, una care a si distrus câteva iPhone-uri. :)))

 • Mihai

  Este bun reviewul, îmi place ce pune în valoare. Testul de baterie specificat mi se pare puțin aiurea, să spun neconcludent. Nu insinuez ca este fals, sunt teste care îl dă învingător în fața lui s7, dar în fine mă voi convinge singur când va fi pe stoc. Pt un utilizator de mic de android, recenzia este obiectiva.

 • Greuceanu

  Cănd am văzut titlul cu review-ul lui iPhone 7 Plus,am fost tentat să ma reped să scriu un comentariu bazat pe impresiile pe care le aveam deja,dar cum nu fac asta fără să citesc complet recenzia,am așteptat sa o citesc.
  Am avut surpriza ca după ce am terminat de citit să constat că nu prea am avut ce idei să mai expun în comentariu,atât de bine și de fidel a expus Emil ceea ce credeam și eu despre acest telefon.
  Avem de a face fără îndoială cu un telefon foarte puternic,dar plafonat și care se confundă vizual cu modelele 6 Plus sau 6S Plus,adică o banalizare care nu poate aduce plusuri de imagine din punctul meu de vedere.
  Fără să vreau să stârnesc vreo polemică,mie mi se pare că nici nu poate fi vorba să îl comparăm cu S7 Edge,acesta din urmă reprezentând o variantă mai bună din orice punct de vedere.
  Nu numai atat,dar eu consider că o persoană care nu are posibilități financiare extinse,OnePlus 3 este un alt telefon care reprezintă o alegere mai bună decât iPhone 7 Plus,oferind cel puțin aceeași satisfacție la un preț mai mic de jumătate din cel al telefonului Apple și nu consider deloc o exagerare comparația.Sau chiar un Asus Zenfone 3 varianta de 64Gb memorie internă și 4Gb RAM și display de 5,5″.
  Pentru fanii iOS este însă cea mai bună variantă sunt convins. :D

  • Emilio Giovanni

   Nu cred că neapărat numarul de RAM este un criteriu pentru a alege un telefon, având în vedere faptul că se știe că totul este marketing și că Androidul are nevoie de cât mai multe resurse. S7 Edge, este la fel ca și generația precedentă, S6 Edge si S6 Edge Plus, având puține diferențe. Singura problemă la producătorii de terminale este că la fiecare 3-4 luni apare un model nou, iar în cazul Android nu se mai asigură continuitate a suportului pentru generații mai vechi, ceea ce la iOS nu este valabil.

  • pascaleandrei

   Doar i7 se confunda cu vechea generatie? Cand vad oameni cu s6 sau s7 pe strada stau in cap sa-mi dau seama ce model de telefon au. La Edge e mai usor, deoarece cel nou e mai mare. Totusi, uneori il confund cu S6 E+. Stiu ca o sa aduci vorba si de seria Z, dar mcar XZ arata diferit.

  • Greuceanu

   Tati,lasă fanboyismele ieftine și hatereala de același fel,tu vorbești de o generație față de cea anterioară la Samsung,adică 2 modele,iar eu vorbesc de cel puțin 3 generații dieferite la Sony și la Apple.
   Cel puțin la Apple dacă le vezi unul lângă altul pe un birou sunt absolut identice vizual,măcar la Samsung si la primele modele Sony mai vedeai o mică diferență cu ochiul liber.

  • pascaleandrei

   That’s right….desi nu cred ca S8 va fi prea diferit. Cat despre Sony, mai zic o data, XZ e diferit. Il recunosti si din fata, si din spate, si chiar din lateral. Pe cand partea laterala la Samsung o confund aproape mereu cu cea Apple. Si da, modelele Apple sunt identice.

 • theozanhan

  VR. Acolo și 4K-ul pe 5.5 inch ar fi binevenit, dar nu am idee cât de tare ar fi sacrificată autonomia.” Exista Sony xperia z5 premium pentru amatorii de VR :)) te tine bateria 3 ore maxim daca dai pe 4k in telefonu ala

 • Stefan Dorin

  Bun review. Totuși aș fi vrut mai multe detalii despre camera foto că de fapt asta determină prețul. În special în lumină mai mică, când subiectul e în mișcare (copii), shutter speed si zgomotul .
  Sunt telefoane pe android până în 1.000 lei care nu au pic de lag și fac poze still excepționale.
  Folosesc un note 3 și zbârnâie si el in toate activitățile dar nu a costat 3.000 lei. motivul pentru care aș face upgare e camera foto dar nu stiu dacă e așa diferență mare la calitate.

  • Andrashi

   Nu cred ca putem clasifica TELEFOANELE după criteriul CAMERA.
   Pentru asta exista camere foto.

  • eli eli

   Ba da putem sa clasificam camerele de pe telefoane, chiar daca avem si aparate foto.

 • eli eli

  Un review de nota 7. Citesc reviewri pe extern si vad diferentele care sunt destul de mari. Dar felicitari pentru munca depusa, ai toata admiratia mea. Nu e simplu sa faci un review complet si cat mai argumentat.

  Diferentele sunt mari intre iph7 si GS7, sau iph7+ si GS7+ , in defavoarea Apple. Doar ca procesor putin mai tare, dar sa nu uitam ca iph7 s-a lansat recent, deci beneficiaza de un procesor mai nou si mai puternic, cel putin in teste.

  Ciudat cum sustin unii ca nu trebuie mai mult de FullHD, probabil nu vad asa de bine. Asa s-a zis si de HD vs. fullHD, dar le-am tot comparat si realitatea e alta. Trebuie sa le ai in fata ta ca sa le compari. Eu nu ma mai intorc la FHD, dupa ce m-am obisnuit cu QHD. Nu ma intereseaza VR dar pledez pt. QHD ca standard de calitate.

  4K inca nu am vazut pe un telefon, deci habar nu am daca se vede sau nu diferenta fata de QHD. Deocamdata Samsung e pe primul loc la display de telefoane si nu minte clientii cu denumiri gen Retina si altele.

  • Andrashi

   Cred ca faci confuzie între calitatea panelului (tehnologia) displayului și rezoluția acestuia.
   A avea o rezoluție peste cea “retinala” este doar un consum de energie și atât, dar hai sa-i spunem marketing.
   Oricât ai vrea tu sa spui ca vezi peste o rezoluție de 400dpi, pur și simplu nu te cred.

  • eli eli

   Nu poti pune 326 ppi la iphone 7 cu 576 dpi la S7. Daca tu nu vezi diferenta care este chiar mare, nu am ce sa-ti fac, totul e in mintea ta daca sustii ca vezi bine.

 • Victor Neacsu

  Rămâne de departe cea mai bună alternativă la Android și chiar îmi pare rău că Windows Phone a decăzut, având bună perioadă un Lumia 950, dar iPhone depășește toate așteptările la capitolul stabilitate, aplicații reușite și designul așa învechit cum îl consideră unii, deși niciodată nu am înțeles de ce ar trebui să stric ceva, ce deja funcționează ireproșabil. Punctele deranjante rămân totuși, prețul prea mare, lipsa încărcării wireless și dimensiunea carcasei în raport cu ecranul, conceptul prețurilor umflate find preluat ușor, ușor și de Samsung din păcate ! Oricum Androidul pentru mine nu reprezintă în niciun caz o alternativă, preferând de departe Windows Phone…dar deocamdată sunt fan Apple ! Felicitări pentru review !

 • Mike.M

  Poza principala de la articol aflata in pagina de primire a sitelui da senzatia ca Iphone 7 le ar fi FAIL datorita pozei cu rosu.

 • Pingback: TOP 5: Cele mai bune telefoane Android testate în 2016 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: UMi Z – primul smartphone din lume ce utilizează procesorul MediaTek Helio X27 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: UMi Z – primul smartphone din lume ce utilizează procesorul MediaTek Helio X27 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle – Romania 24()

 • Pingback: Ce aduce Huawei în Europa - Honor 8 Pro sau Honor Magic? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Samsung GALAXY S8 și S8 Plus comparate ca dimensiune cu iPhone 7, LG G6, Huawei Nexus 6P, Google Pixel etc : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 5: Cele mai bune telefoane mobile de tip dual-sim din oferta Digi Mobil : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Xiaomi Mi 6 - cel mai ieftin smartphone cu Qualcomm Snapdragon 835 : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Allview X4 Soul - review : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Ulefone Gemini Pro – primele detalii : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: De ce OnePlus 5 adoptă designul lui iPhone 7 Plus : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: OnePlus 5 - detalii oficiale și prețul din Europa : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Xiaomi Mi6 în ediție limitată cu autograful lui Jackie Chan : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: TOP 3: Cele mai ieftine telefoane mobile cu 6 GB RAM din eMAG Marketplace : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: Xiaomi Mi6 - magazin online autohton sau direct din China? : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()