Telefoane Mobile

Apple pregătește fabricarea iPhone-ului în India. Este vorba de partea de asamblare, Wistron este partenerul Apple ce a deschis o fabrică în Bangalore. 

Producția propriu-zisă începe la sfârșitul lui aprilie, mă aștept să fie respectate standardele de calitate stabilite și la fabricile din China.

De ce în India?

Pentru că forța de muncă din China începe a fi din ce în ce mai scumpă, pentru că India are 1.3 miliarde locuitori și forță de muncă cu adevărat ieftină, încep a fi din ce în ce mai bine calificați. Pe de altă parte, Apple a negociat cu guvernul indian spre a beneficia de tot felul de reduceri de taxe și beneficii, pe termen lung, piața indiană ar trebui să fie un target important pentru compania americană. Momentan, sunt prea săraci ca să cumpere iPhone-ul, dar încetul cu încetul, cu cât vor atrage mai multe investiții, cu atât și puterea de cumpărare va crește. Exemplul cel mai elocvent – China.

Mă aștept ca India să devină locul în care din ce în ce mai multe telefoane mobile urmează a fi manufacturate.

Sursa: TheVerge.com
Tag-uri:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Stelian

  După prețul cu care se vând zici că se fabrica in Romania.😊

 • Tudor P.

  Iar urmatoarele modele vor avea pret mai mare. Costuri mai mici si preturi mai mari, deci profit mai mare. Tot pentru Apple o sa fie mai bine stati calmi.

 • George

  Ar vrea sa le fabrice si prin Africa, dar prea bate la ochi.

 • Johanson Moldy

  Da nu s-a auzit vocea lui Trump ca vor fi fabricate in USA ?????

 • Eddward

  Deci sa inteleg ca au ales India deoarece forta de munca este mai ieftina? ultimul iphone pe care l-am avut a fost 6s,dar vad ca pe zi ce trece,an de an,totul se scumpeste,inteleg ca este apple,un brand renumit,nu am nimic de reprosat acestei firme,sau telefoanelor,dar in suma de 4000lei+,ar trebui sa primim un smartphone diferit.As fi vrut ca sa fie o schimbare de design,toate arata la fel,nu le poti distinge,din fata sunt identice,poate sa micsoreze marginile sa fie o idee mai compact,sa foloseasca ecrane oled,la capitolul performanta nimic de obiectat.Cat despre wireless charging sau fast charging,nici nu mai am cuvinte,an de an,chinuie bateriile cu incarcarile astea rapide,si se mira lumea de ce explodeaza,sau autonomia se reduce considerabil cu timpul,eu zic ca o incarcare completa intr-o ora si 30 minute e foarte ok.Nu mai zic de atata putere de procesare,cantitati masive de ram,nu poti ingenunchia telefonul cu nimic,nici nu ai la ce folosi atata putere,la ce? facebook,youtube,browsing si jocuri de pe google play? le face fata si un telefon de 300 euro.

 • asa se poate salva din bani la consruirea Campus 2 !

 • Porcu2d

  Da, va fabrica, mai mult pt a vinde. Nu înțeleg ura pe unul care face profit. Înjurați și magazinul din colț că vinde mai mult în perioada protestelor?

  Unul din motive este și interdicția de a vinde recondiționate.

 • Master_B

  De ce în India?
  Pe lângă motivele menționate mai sus, ar trebui spus că guvernul indian oferă acele reduceri de taxe și beneficii cu condiția ca minim 30% din produsele vândute să fie produse în India.

 • Viorel Predatorul

  Decizia de a fabrica în India are la bază legislația Indiei, care prevede ca produsele vândute pe teritoriul indian să fie de producție autohtonă.
  Așadar, ce se produce în India se va vinde exclusiv în India.
  Chiar dacă Apple ar produce mai ieftin, prețul final pentru piețele globale nu va fi neapărat mai mic, pentru că Apple nu vrea să renunțe la profitabilitate.
  Câtă vreme are balta pește…