Telefoane Mobile

Apple pregătește fabricarea iPhone-ului în India. Este vorba de partea de asamblare, Wistron este partenerul Apple ce a deschis o fabrică în Bangalore. 

Producția propriu-zisă începe la sfârșitul lui aprilie, mă aștept să fie respectate standardele de calitate stabilite și la fabricile din China.

De ce în India?

Pentru că forța de muncă din China începe a fi din ce în ce mai scumpă, pentru că India are 1.3 miliarde locuitori și forță de muncă cu adevărat ieftină, încep a fi din ce în ce mai bine calificați. Pe de altă parte, Apple a negociat cu guvernul indian spre a beneficia de tot felul de reduceri de taxe și beneficii, pe termen lung, piața indiană ar trebui să fie un target important pentru compania americană. Momentan, sunt prea săraci ca să cumpere iPhone-ul, dar încetul cu încetul, cu cât vor atrage mai multe investiții, cu atât și puterea de cumpărare va crește. Exemplul cel mai elocvent – China.

Mă aștept ca India să devină locul în care din ce în ce mai multe telefoane mobile urmează a fi manufacturate.

Sursa: TheVerge.com
Tag-uri:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.