Telefoane Mobile

Toată lumea se aştepta ca iPhone X să devină noul lider în testele foto şi video DxOMark, însă în mod surprinzător acest lucru nu s-a întâmplat. Chiar dacă pe partea fotografică smartphone-ul Apple este primul care obţine 101 puncte, acesta dezamăgeşte foarte mult la capitolul înregistrare video, acolo unde abia a reuşit să strângă 89 de puncte. Cu un total de 97 puncte, iPhone X se află pe locul 2 în topul DxOMark la egalitate cu Huawei Mate 10 Pro:

iPhone X este echipat cu o cameră foto duală cu 12 Megapixeli și f/1.8 și 12 Megapixeli cu lentile tele și f/2.4, detective de fază, OIS, zoom optic 2x, quad-LED flash, filmează la 2160p cu până la 60 fps şi o cameră frontală de 7 Megapixeli cu f/2.2 şi filmare la 1080p cu 30 fps.

Din concluziile finale ale analizei DxOMark aflăm că iPhone X are drept puncte pro redarea fidelă a culorilor, balanţa de alb, detaliile bune în zoom-ul optic şi o expunere excelentă, în timp ce în zona “se putea mai bine” regăsim un autofocus mai lent, zgomot de imagine în lumină redusă şi ceva probleme în realizarea fotografiilor tip bokeh.

Am mai citit şi alte review-uri în presa de specialitate, iar ca o primă impresie aş putea spune că pe partea foto şi video iPhone X nu prea merită cei 5000 – 6000 lei.

Categorii: apple

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.