gAuto

Registrul Auto Român pregătește o schimbare importantă pentru mașinile înmatriculate în țara noastră. Din 2018 urmează ca ITP-ul să devină anual pentru automobilele mai vechi de 12 ani. 

Măsura s-ar aplica la 60% din parcul auto național, iar cheltuielile proprietarilor s-ar ridica în jurul a 100 milioane euro.

De ce RAR-ul își dorește creșterea frecvenței ITP-ului? 

Motivele sunt:

  • creșterea siguranței rutiere;
  • creșterea calității parcului național de automobile.

Pe ce se bazează această schimbare de strategie?

Pe o directivă europeană ce permite o frecvență mai mare a ITP-ului la automobilele cu peste 160.000 km. Au făcut un calcul și le-a reieșit că mașinile mai vechi de 12 ani ar trebui să vină anual la inspecția tehnică periodică.

Personal, nu am nimic de comentat, dacă aceste inspecții s-ar realiza în mod real. De prea multe ori sunt adevărate vechituri ce ajung pe străzile românești, cu binecuvântarea stațiilor de ITP. Bănuiesc că statul român și cei ce dețin stațiile ITP își freacă mâinile de bucurie.

Sursa: Capital.ro
Categorii: gauto
Tag-uri:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.