Accesorii inteligente

Konica Minolta este o companie japoneză destul de cunoscută în mediul business din România în special datorită imprimantelor multifuncţionale foarte utile în cadrul oricărei organizaţii.

Compania a lansat în Japonia gadget-ul Kunkun Body, un device care îţi spune cât de urât miroşi. Kunkun Body are forma unui reportofon şi poate testa pâna la 4 zone cu risc ridicat: capul, subraţul, spatele urechii şi picioarele. Terminalul include un senzor care analizează aceste zone, iar prin intermediul conexiunii bluetooth şi a unei aplicaţii speciale îţi poate transmite în timp real dacă mirosurile emanate de corp sunt normale, neplăcute sau puternic neplăcute.

Kunkun Body costă aproximativ 265 dolari, iar în primă fază va fi disponibil doar în Japonia.

În testele făcute la prezentarea oficială, un reporter care a mers 30 de minute în plină zi la o temperatură foarte ridicată a primit din partea device-ului mesajul “Immediately care is needed”. Aparatul a fost testat şi în mijloacele de transport în comun din România, iar senzorul dedicat analizei mirosurilor a luat primul avion spre Japonia, în timp ce aplicaţia de smartphone s-a dezinstalat de una singură.

Sursa: theguardian.com
Categorii: alte-gadgeturi

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Lucian Amarandei

  Foarte bun pentru mijloacele de transport din Romania.

  • Tudor P.

   Nu cred ca senzorii sunt calibrati pentru asa ceva.

  • theozanhan

   Nu cred ca garantia acopera utilizarea in mijloacele de transport din Ro :))

  • Robert

   Din același motiv poliția din Vaslui nu utilizează aparate etilotest electronice.

 • Pingback: Konica Minolta a inventat gadget-ul care îţi spune cât de urât miroşi - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Rebelulll

  Nu prea cred ca functioneaza.
  Oricum anumite “natii” au un miros specific.

 • Tendinţi

  Saracu’ senzor!
  Cred ca n-a mai apucat avionu’…

 • cutienoua

  La japonezi poti sa le vinzi orice!
  Autobuzele din Ro au aer conditionat dar am priceput ca soferii nu dau drumul la AC
  In Ro folosesc taxi in Bucuresti dar nici aia nu dau drumul la AC “Consuma”

  • Ionut

   Ce de-a pretentii au strainii astia! AC, drumuri, bun simt – i-a mai lasati-ne in pace, corporatistilor! :)

  • cutienoua

   culmea e ca eu ma adaptez rapid cand venim in vacanta. in schimb sotia mea e f revoltata ca nu se schimba nimic in tara !

 • Ionut

  Nu inteleg problema cu autobuzele! Cand ma urc in autobuz simt doar mirosul normal, de oamenii ai muncii care contribuie la bunastarea tarii!
  In alta ordine de idei, sapunul usuca pielea si contine o multime de substante chimice daunatoare, de aceea trebuie avut grija sa fie folosit cat mai rar. O data pe saptamana este deajuns, in rest cat mai mult spray dimineata si este perfect.

  • theozanhan

   Sunt si exceptii, babele care au moca la ratc in cazul meu, cu haine din blanuri si miros a om batran care n a deschis de cand a iesit la pensie geamul de la apartament ca intra frigul. Sau incep sa faca ciocu mare ca deschide tineretul geamul autobuzului cand e o caldura insuportabila