Software

Google a publicat graficul distribuţiei Android la nivel global pentru luna octombrie 2018. Cifrele au fost adunate în perioada 20 – 26 octombrie şi nici de această dată Android 9.0 Pie nu îşi face simţită prezenţa. O versiune de Android apare în acest grafic dacă are o cotă de piaţă de minim 0.2%, iar ultimul grafic ne confirmă că la 3 luni de la lansare Android 9.0 Pie nu a atins încă această limită inferioară.

Chiar dacă cea mai nouă versiune Android nu aduce îmbunătăţiri majore comparativ cu generaţia anterioară, faptul că producătorii nu sunt în stare / nu vor să o implementeze ne dovedeşte încă o dată fragmentarea ridicată a acestui sistem de operare, cât şi lipsa de interes a marilor companii. Dacă întârzierea actualizărilor o putem înţelege, lansările de noi smarphone-uri potente şi foarte potente cu Android 8.0 / 8.1 Oreo chiar nu au nicio scuză.

În rest avem o distribuţie apropiată cu cea a lunii septembrie, cu creşteri logice pentru Android 8.0 / 8.1 Oreo şi scăderi la fel de normale pentru versiunile mai vechi. Android 7.0 / 7.1 Nougat rămâne în continuare lider cu o cotă de 28.2%, urmată de Android 8.0 / 8.1 Oreo cu 21.5% şi Android 6.0 Marshmallow cu 21.3%.

Sursa: developer.android.com

Categorii: android

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.