Tablete

Lenovo Yoga Book a debutat în cadrul IFA Berlin 2016 și a obținut zeci de distincții pentru caracterul său inedit. A ajuns și în oferta magazinelor din România. 

Lenovo Yoga Book cu Android – aprox. 2900 lei (debut în viitorul apropiat, ajunge și în oferta operatorilor telecom);

Lenovo Yoga Book cu Windows – 3199 lei;

Specificații hardware: 

  • display IPS de 10.1 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli;
  • procesor Intel Cherry Trail x5-Z8550 cu 4 nuclee la 1440 MHz și urcă la 2400 MHz cu Turbo Boost, Intel HD Graphics 400 integrat, 4 GB memorie RAM de tip DDR3, 64 GB eMMC spațiu de stocare;
  • Windows 10 Pro;
  • Wi-Fi ac, dual-band, bluetooth 4.0, microHDMI, microUSB, cititor pentru cardurile microSD;
  • 8 Megapixeli și cameră frontală de 2 Megapixeli, Dolby Audio Premium cu difuzoare stereo;
  • baterie cu 2 celule ce ar oferi autonomie de până la 13 0re, 0.69 kg și 9.6 mm grosime.

Nu-i așa că specificațiile nu vă fac neapărat să scoateți peste 3000 lei din buzunar? Haideți să parcurgem împreună și galeria de imagini, cu ocazia asta remarcați un prim element inedit.

Da, elementul inedit este tastatura pe care Lenovo a denumit-o Halo – tastatură backlit cu funcții touch. Mai pe românește, tastatura clasică a fost înlocuită cu o tastatură qwerty touch ce oferă feedback în genul celui dat de smartphone. Avem un ecran clasic de 10.1 inch și altul ce înglobează tastele, feedback haptic, software de anticipare, învățare artificială după preferințele utilizatorului, finisaj mat și strat antireflex.

Trebuie să testez ca să trag concluziile. Totuși, pe lângă ecran acum trebuie să ștergi amprentele și de pe tastatură. O să necesite un timp de acomodare să nu ai cursă a tastelor, mai ales dacă scrii intens.

lenovo-yoga-book-8

În esență, Lenovo Yoga Book este o tabletă polivalentă, cu tastatură touch, stylus ce permite digitalizarea instantanee a desenelor, balama ce permite rotirea ecranului la 360 de grade, de aici și poziționarea sa ca dispozitiv de tip 2-in-1 (notebook și tabletă)Apropo, stylus-ul se numește Real-Pen, are 2048 niveluri de presiuni, detecție a unghiului de 100 grade, rezerva de cerneală merge a fi înlocuită cu una convențională, integrează tehnologiile Wacom feel și rezonanță electromagnetică spre a digitaliza notițele în mod live.

Carcasa lui Yoga Book este fabricată dintr-un aliaj de magneziu și aluminiu, balamau are 3 axe și 130 de piese mecanice diferite, oferă posibilitatea de a face tranzitul între cele 4 tipuri de vizualizare – Browse, Watch, Create și Type.

Categorii: tablete

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.