Telefoane Mobile

LG Display, ramura gigantului sud-coreean care se ocupă cu dezvoltarea ecranelor pentru diferite dispozitive, a anunțat azi cum va arăta display-ul viitorului smartphone de top al companiei.

Primele informații precizează că diagonala va fi de 5.7 inch, iar rezoluția una QHD+, adică 1440 x 2880 pixeli. Foarte interesant este raportul dintre lungime și lățime, care, așa cum precizează LG Display, este unul de 18:9. Probabil sună mult mai interesant față de un banal 2:1, nu? Când ai 1440 de pixeli pe lățime și 2880 pe lungime, nu înseamnă cumva un raport de 2:1? O lăsăm totuși ca LG, cu al lor aspect de 18:9.

Fiindcă avem rezoluție QHD+ la o diagonală de 5.7 inch, rezultă o densitate a pixelilor de 564 ppi. Ca idee, ecranul lui LG G5, cel de 5.5 inch cu rezoluție QHD (1440 x 2560) oferă un ppi de 554, deci nu cu mult mai scăzut față de noul display anunțat azi.

Alte detalii despre noul ecran:

  • foarte subțire, cu mai puțin de 1 mm grosime (doar modulul, fără sticla de protecție);
  • margini înguste, cu 0.2 mm mai puțin sus/jos și 0.54 mm stânga/drepata, față de un ecran convențional LCD QHD;
  • lizibilitate în lumina naturală îmbunătățită și consum redus cu 30%.

La care flagship s-a referit LG Display când a anunțat noul ecran, nu este știut exact. Dacă ne uităm că unele comparații au fost făcute cu display-ul lui LG G5, atunci destul de probabil se vorbește despre succesorul acestuia.

Sursa: 9to5google.com