Pot să spun că articolul făcut de dimineață pentru LG G5 a făcut deschiderea celui de față. Am câteva telefoane la review și le-am pus la lucru: LG G5 vs Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și iPhone 6S. Fiecare cu o optică și filozofie diferită la nivel de captură a imaginilor.

În primul și în primul rând trebuie să precizez că fotografiile au fost făcute pe modul Automat, fără moduri speciale de fotografie, fără setări de ISO. Au primit un resize, iar cei ce doresc a le vedea fără resize le pot descărca în pachet de pe WeTransfer. Le descărcați și faceți zoom după pofta inimii, trageți concluziile și singuri, mai ales dacă aveți monitoare de dimensiuni generoase. Linkul este valabil pentru 7 zile. 

Detalii legate de camerele foto de pe LG G5, Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și iPhone 6S;

camera-foto-LG-G5-vs-Samsung-GALAXY-S7-Huawei-P9-iPhone-6S

Ideea este că nu contează doar senzorul ci și modul în care fiecare producător a scris firmware-ul, cât de bine a știut să facă postprocesarea informațiilor captate de către micuțul obiectiv principal, cum au presetat modul Automat etc. O mică nebunie în a calibra senzorul, o nebunie ce nu-i la îndemâna oricui.

Trebuie să specific că în fiecare galerie, imaginile sunt dispuse: LG G5, Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și a 4-a aparține lui iPhone 6S. Nu le-am editat în vreun fel, iar de fiecare dată am ținut cont ca focusul să fie aplicat în aceeași zonă sau mod, la fel și în cazul LED-ului flash.

LG G5, Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și iPhone 6S-ul pe rândul al doilea din fiecare galerie. 

Setul 1

Setul 2

Setul 3

Setul 4

Setul 5

Setul 6

Setul 7

Setul 8 

Setul 9

Setul 10 

Setul 11

Setul 12

Setul 13

Setul 14

Repet, LG G5, Samsung GALAXY S7, Huawei P9 și iPhone 6S – ordinea imaginilor din fiecare set.

M-am uitat cu atenție la fiecare imagine în parte și aș face un top ad-hoc format din:

  1. Samsung GALAXY S7;
  2. LG G5;
  3. Huawei P9;
  4. iPhone 6S. 

Sunt sigur că dacă vă interesează subiectul, studiați imaginile în detaliu și trageți concluziile personale, ce pot fi diferite de ale mele. Aici le găsiți fără resize. Spor la analizat!

LG G5 îl testez prin programul Orange Smartphone Tester.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.