Smartphone

Am avut ocazia să testăm ambele telefoane și recenziile le găsiți:

LG Optimus 2X;

Samsung Galaxy S II.

Acum revenim cu o mică comparație prin care să reliefăm punctele tari ale fiecăruia dintre telefoanele dual-core. Aici găsiți o comparație rapidă între cele două și li se alătură HTC Sensation.

1. Design, ecran și sunet

Avem SuperAMOLED Plus vs IPS – ce asigură un unghi de vizualizare mai larg. Displayul lui Optimus 2X pare a fi mai strălucitor, dar suferă în lumina soarelui unde pierde clar în fața contrastului adus de tehnologia SuperAMOLED de pe Galaxy S II. Diferă și dimensiunile: 4 inch vs 4.3 inch cu aceeași rezoluție de 480×800 pixeli și 16 milioane culori. Optimus 2X nu va părea deloc mai mic, la baza ecranului se află o suprafață destul de mare în care sunt localizate butoanele de tip touch cu rol de home, meniu adițional, search și back. Calitatea fabricației este ireproșabilă. Galaxy S II deși are o carcasă din plastic nu mai scârțâie ca la precedentul SGS.

Din punct de vedere al designului se spune că amândouă ar fi fost influențate de iPhone 4. Apple a a dat Samsung în judecată pe această temă chiar în Coreea de Sud, dar bănuiesc că se va ajunge la o înțelegere pe baza a multe milioane de dolari.

2. Hardware

Ambele beneficiază de un procesor dual-core, dar asemănările se opresc aici. Optimus 2x este pe Tegra 2 cu dual-core la 1 Ghz, iar Galaxy S II are Exynos cu dual-core la 1.2 Ghz. În testul Quadrant, SGS II este cel mai tare world wide scoțând peste 3000 de puncte, iar Optimus 2X se cantonează pe la 2.600. Memoria RAM este de doar 512 Mb la Optimus 2X față de 1 GB RAM la rivalul sud-coreean. Probabil că și acest element joacă un rol în testul de benchmark. Acceleratorul grafic este ULP GeForce GPU față de Mali-400 GPU. În jocuri aș zice că nu este o diferență prea mare. Au slot pentru microSD de până la 32 GB și oferă memorie internă de 8 GB – Optimus 2X și 16 GB – Galaxy S II

3.  Sistem de operare

În această vară și LG Optimus 2X va trece la Android 2.3 Gingerbread. Fiind primul telefon dual-core din lume și pus în vânzare din ianuarie 2011 în Coreea de Sud, nu l-au dezvoltat pe Gingerbread ci pe mai vechiul 2.2 FroYo. Ambele telefoane depășesc nivelul la care se află mare parte din aplicațiile și jocurile din Android Market. Rezoluția de 480×800 pixeli ajută, în sensul că nu există vreun joc sau aplicație care să nu ruleze în modul în care a fost gândită. Sensation cu qHD are unele probleme în titlurile celor de la GameLoft.

Aici țin să precizez că am sesizat un plus de viteză în browsing pentru Optimus 2X față de SGS II. Nu știu cum se face, dar Tegra 2 rules. :)

4. Conectivitate

Optimus 2X are și HDMI, ceea ce lipsește la Galaxy S II. Modulul 3G de pe SGS II este foarte performant și ar permite teoretic viteze de download de până la 21 Mbps. Normal că fiecare în parte aduce Wi-Fi în toate standardele, bluetooth (2.1 față de 3.0), jack de 3.5 mm, microUSB, GPS.

5. Camera foto/video

Ambele au 8 megapixeli și filmează full HD – 1080p sau 1920×1080 pixeli. Imaginile obținute sunt de calitate, iar clipurile de asemenea. În cadrul recenziilor amintite mai sus regăsiți mostre video și foto ca să observați ce știu să facă. Filmarea full HD este de-a dreptul senzațională și nici nu zici că ai avut la îndemână un telefon.

6. Autonomie

Ambele consumă rapid bateriile de 1.500 mAh vs 1.650 mAh. Optimus 2X pare mai econom în comparație cu gurmandul Galaxy S II care cu toate setările vizavi de display și conectivitate la maxim s-ar putea să golească bateria în mai puțin de 3.5 ore. Sunt sigur că se mai poate lucra la acest capitol.

LG Optimus 2X luat ca performanțe este mai slab decât Samsung Galaxy S II, dar asta se întâmplă de multe ori doar pe hârtie. Ambele reprezintă o ofertă de luat în seamă. Un atu al LG este și prețul de doar 1.688 lei față de 2.249 lei.

Și un clip video – sursa.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.