Software

LG va anunţa în cadrul MWC Barcelona 2018 smartphone-ul LG V30s, device care va integra diverse funcţii bazate pe inteligenţă artificială. Două dintre acestea au fost anunţate deja de către producătorul sud-coreean: LG Vision AI şi Voice AI.

LG Vision AI oferă camerei foto capacitatea de a analiza obiectele din vizor şi de a face recomandări legate de modul de captură (portret, mâncare, animal, peisaj, oraş, floare, apus sau răsărit). Aceeaşi funcţie va oferi utilizatorilor sfaturi legate de preţ pentru un obiect scanat, cât şi alte detalii utile pentru a decide achiziţia unui produs sau nu, iar în condiţii low-light poate modifica automat iluminarea imaginii.

 

LG Voice AI permite utilizatorilor să deschidă aplicaţii şi să modifice anumite setări prin intermediul comenzilor vocale. LG a creat 9 comenzi vocale noi, ajungând astfel la un total de 32 de comenzi. Printre cele noi regăsim realizarea de fotografii panoramice, fotografii culinare, fotografii low-light, înregistrări slow-motion, scanare de coduri QR sau căutări utile la cumpărături.

Producătorul sud-coreean a anunţat că aceste funcţii vor fi aduse şi pe unele smartphone-uri existente deja în piaţă, însă nu a menţionat care vor fi acestea. Detaliile finale le vom vedea începând cu 26 februarie în cadrul MWC Barcelona 2018.

Sursa: lgnewsroom.com
Categorii: lg

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Pingback: LG Vision AI şi Voice AI – noi funcţii bazate pe inteligenţă artificială - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Ionut

  Cred ca LG il copie pe AVI!

 • John Doe

  Iarasi marketingul asta care ne controleaza vietile si ne face sa credeam ca scobitorile de azi sunt mai inteligente ca alea de ieri. Pai ce mare scofala cu inteligenta asta artificiala? Ca analizeaza obiectele din vizor si face recomandari? Pai si telefoaene/aparatele folo alea vechi aveau posibilitatea sa urmareasca un subiect din cadru. Ca imi da sfaturi legate de pretul unui obiect scanat? Pai google imi da reclame personalizate de ani de zile. Ca modific setari prin comenzi vocale? Pai si Nokia e51 (sau mai vechi) imi permitea sa sun pe cineva din agenda cu comenzi vocale.
  Marcketing si vrajeli ca sa fii exaltat cand scoti banul din buzunar.

 • theozanhan

  Iti arata pretul? Pai amazon fire phone lansat in 2014 imi arata preturile pentru orice brand, deschizi firefly si selectezi audio, film/serial, poza si iti gaseste pe amazon pretul la un produs, de exemplu la un corn 7days iti gaseste pretul daca pui camera pe “emblema”