Telefoane Mobile

IDC a venit cu informații suplimentare legate de piața de telefoane mobile – 1.5 miliarde unități în 2017. 

 

Smartphone-urile Pixel și-au dublat market share-ul în 2017 față de 2016 – 3.9 milioane unități livrate. În cel mai bun trimestru al său – Q4 2017, Apple a livrat 77.3 milioane iPhone-uri (în 4.6 zile ar fi atins vânzările Google pe întreg anul).

Spre comparație, Apple a comercializat 215.78 milioane unități pe întreg anul – 5533% față de Google. Știu că Google nu-și face banii din vânzările de terminale Pixel ci din software-ul pe care livrează în întreg universul Android (Samsung, Huawei etc trec de pragul a 1 miliard unități și toate cu Android în poziția de sistem de operare).

Totuși, este de remarcat cum Google după ce a cumpărat o parte din HTC încearcă să dezvolte linia Pixel in-house, în stilul Apple (hardware + software). Din păcate, nu le aduc și la nivel internațional ci doar în câteva state mai dezvoltate. Pixel din prima și a 2-a generație nu a aterizat pe canal oficial în țara noastră, trebuie să recunosc că și prețurile afișate sunt pe măsură (prohibitive într-o piață emergentă precum cea locală).

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.