Telefoane Mobile

IDC a venit cu informații suplimentare legate de piața de telefoane mobile – 1.5 miliarde unități în 2017. 

 

Smartphone-urile Pixel și-au dublat market share-ul în 2017 față de 2016 – 3.9 milioane unități livrate. În cel mai bun trimestru al său – Q4 2017, Apple a livrat 77.3 milioane iPhone-uri (în 4.6 zile ar fi atins vânzările Google pe întreg anul).

Spre comparație, Apple a comercializat 215.78 milioane unități pe întreg anul – 5533% față de Google. Știu că Google nu-și face banii din vânzările de terminale Pixel ci din software-ul pe care livrează în întreg universul Android (Samsung, Huawei etc trec de pragul a 1 miliard unități și toate cu Android în poziția de sistem de operare).

Totuși, este de remarcat cum Google după ce a cumpărat o parte din HTC încearcă să dezvolte linia Pixel in-house, în stilul Apple (hardware + software). Din păcate, nu le aduc și la nivel internațional ci doar în câteva state mai dezvoltate. Pixel din prima și a 2-a generație nu a aterizat pe canal oficial în țara noastră, trebuie să recunosc că și prețurile afișate sunt pe măsură (prohibitive într-o piață emergentă precum cea locală).

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.