Hardware

MediaTek este cunoscut pe plan local prin prisma telefoanelor dual-sim ce încorporează procesoare MTK de tip single core, dual-core și quad-core. Mai sunt și telefoane single sim cu hardware MediaTek, la fel și tablete cu procesorul made in China. Compania a crescut în mod accelerat și acum ne propune un CPU cu ambiții spre zona de top.

Se numește MediaTek MT8135 și se bazează pe arhitectura big.LITTLE precum Samsung GALAXY S4 cu Exynos 5 Octa ( 2 x CPU quad-core, 1 x 4 la 1.6 GHz + 1 x 4 la 1.2 GHz).

Ce include MediaTek MT8135? 

2 x ARM Cortex-A15 de tip dual-core + 2 x ARM Cortex-A7 de tip dual-core + PowerVR G6200 GPU.

Nu se va ridica la nivelul lui Qualcomm Snapdragon 600 & 800 sau NVIDIA Tegra 4, dar cu siguranță va fi suficient de puternic ca să livreze o experiență fluentă și să ruleze majoritatea aplicațiilor din Google Play. Promite a fi econom în ce privește consumul de energie.

mediatek-mt8135

Într-un test făcut de către MediaTek cu AnTuTu Benchmark a scos în jur de 23557 puncte. Prevăd că prin 2014 vom vedea ceva telefoane sub brand românesc cu MediaTek MT8135.

Sursa: AndroidAuthority.com

Categorii: hardware

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.