Software

Toate detaliile sunt pe site-ul Microsoft. Din 8 aprilie 2014 nu se mai oferă suport pentru Windows XP. Sunt foarte multe companii care încă folosesc bătrânul sistem de operare. Între timp au fost lansate Windows Vista, Windows 7 și Windows 8.

Cel mai de succes este Windows 7 care a depășit Windows XP din 2012. Windows 8 se poziționează drept cel mai nou și vine cu suport extins pentru device-urile cu display touch, interfața grafică Modern, magazin de aplicații dedicat.

Microsoft vine în întâmpinarea  companiilor propunând o reducere de 15% pentru care aflați detaliile în link. Ei spun că sunt deja nume mari ce implementează Windows 8: BT PLC, Emirates Airlines, Seton Hall University și Toyota Racing Development.

Care ar fi motivele pe care Microsoft le scoate în față ca motivație pentru trecerea pe Windows 8 și Office 2013:

Ce înseamnă suport pentru aplicațiile software de birou? În timp ce Windows XP „apune”, multe dintre aplicațiile scrise initial pentru acest sistem de operare presupun costuri adiționale la nivel de suport – cu atât mai mult cu cât companiile dezvoltatoare de software încep să nu mai ofere suport pentru aplicațiile recente ce ruleaza pe Windows XP. Acesta este unul dintre motivele pentru care companii de cercetare precum IDC subliniază faptul că serviciile de suport personalizate pentru Windows XP devin din ce în ce mai costisitoare cu cât companiile respective amână migrarea de la Windows XP la Windows 7 sau Windows 8.

Ce fel de dispozitive au nevoie angajații pentru a fi productivi? Cu o varietate din ce în ce mai bogată de dispozitive Windows 8 – de la notebook-uri, tablete, All in One-uri cu touch – companiile pot înlocui hardware-ul mai vechi cu dispozitive Windows nou nouțe care reflectă întocmai nevoile angajaților, precum și modalitatea de lucru preferată.

Cum doresc companiile să gestioneze dispozitivele conectate în rețea? Companiile simt în mod particular presiunea de a fi mereu la curent cu tehnologia, în special în ceea ce privește protecția datelor și a gestionarea dispozitivelor conectate în rețea. Și toate acestea în condiții de maximă securitate și conformitate. 

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.