Software

Microsoft încearcă prin toate metodele posibile şi imposibile să instaleze Windows 10 pe calculatoarele a cât mai mulţi utilizatori la nivel mondial, chiar şi fără acceptul acestora. Am scris şi un articol despre această practică imorală şi ilegală, însă Microsoft continuă să o folosească.

O utilizatoare din Statele Unite ale Americii s-a trezit cu Windows 10 instalat fără să primească niciun fel de notificare. Aceasta are o agenţie de turism şi pentru că mai multe programe pe care le utiliza zilnic erau incompatibile cu Windows 10, a cerut suport celor de la Microsoft. Din păcate aceştia nu au putut / nu au vrut să găsească o soluţie, astfel că femeia, pe numele său Teri Goldstein, a dat în judecată Microsoft.

Pentru a închide cazul cât mai repede, Microsoft i-a oferit femeii 10.000 de dolari pentru a-şi retragre acţiunea din instanţă, propunere pe care a şi acceptat-o.

Răspunsul Microsoft confirmă că instalarea forţată a Windows 10 fără acordul utilizatorului este ilegală, iar cei afectaţi pot cere despăgubiri.

Sursa: pcgamer.com
Categorii: microsoftwindows

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Rebelulll

  Si pana la urma care-i faza cu instalarea automata a Windows 10 ? De ce ti-l baga pe gat daca tu nu vrei ? Chiar si alea piratate am inteles ca unele primesc update.
  Poate acuma sunt putin nebun, dar am impresia ca au strecurat astia ceva programel care ne copiaza si urmaresc tot ce avem si ce facem la pc.

  • Lucian Amarandei

   Al meu era piratat si tot am primit windows 10 si m-au obligat pana la urma si l-am instalat. Cel mai important lucru: nu mi-a sters tot ce aveam inainte, deci cea mai mare nemultumire a mea s-a rezolvat.
   Acum ti-ai dat seama ca esti spionat? :)))

  • Tudor P.

   Se aduna anumite date anonime, dar nu esti spionat tu. Voi ganditi inainte sa scrieti ceva? Mai terminati-o cu paranoia asta. Duceti-va intr-o pestera ca acolo nu va spioneaza nimeni. :)) Pai e imposibil fizic sa spionezi sute de milioane, miliarde de oameni. Si Google face la fel. De exemplu ca sa ai date in timp real despre trafic, se foloseste de GPS-ul celor din masina, dar in mod anonim. Chiar utilizez aceasta functie pt ca este destul de exacta si daca asta inseamna “spionaj”, atunci nu ma deranjeaza.

 • Pingback: Microsoft a plătit 10.000 dolari unei utilizatoare pentru ca i-a instalat forţat Windows 10 « InfoZAP()

 • M.C.

  Oh, vai! Microsoft, te rog „forțează-mă” și pe mine?

 • Mihai Matzero

  I-as da si eu in judecata pentru treaba asta ca am patit acelasi lucru dar…am windowsu’ piratat ?

 • mihai

  cautati in gogle never ten si o sa gasiti un programel care te scapa de problema asta. Am stat cateva saptamani cu 1.000.000 de mesaje de la windoaze cum ca sa fac update etc etc pana cand cineva mi-a zis de smecheria asta.