Apple și Samsung ies în față cu un istoric complicat. Apple preia componente de la gigantul sud-coreean pentru smartphone-urile sale, dar pe de altă parte au încins sălile de judecată pe diverse subiecte mai mult sau mai puțin controversate. 

Acum avem parte de un parteneriat ușor inedit între Apple și Samsung cu privire la integrarea iTunes Movies & TV Show + AirPlay 2. Update-ul firmware va sosi pe anumite televizoare Samsung din primăvara lui 2019.

  • iTunes Movies & TV Shows debutează în 100 de țări;
  • AirPlay 2 în 190 de țări.

iTunes Movies & TV Shows va permite accesarea conținutului din iTunes, dar și achiziția și închirierea de filme și show-uri televizate, unele dintre ele în format 4K HDR. Aplicația AirPlay 2 va permite conexiunea între televizor și iPhone sau iPad pentru accesarea de clipuri video, fotografii, muzică etc.

Declarații oficiale:

Ne mândrim cu faptul că lucrăm cu lideri de top din industrie pentru a furniza consumatorilor cea mai largă gamă de servicii de conținut pe platforma noastră Smart TV. Am putea spună că avem în acest fel o situație ideală – deținătorii de televizoare smart Samsung și utilizatorii Apple au acces la și mai mult conținut și funcționalităţi sporite prin intermediul iTunes și AirPlay”, a declarat Won-Jin Lee, vicepreședinte executiv al Visual Display Business Samsung Electronics.

Suntem nerăbdători să aducem experiența iTunes și AirPlay 2 cât mai aproape de utilizatorii din întreaga lume prin intermediul televizoarelor smart Samsung, astfel încât utilizatorii de iPhone, iPad și Mac să descopere o nouă modalitate de a se bucura de conținutul pe care îl consumă – cu ajutorul celor mai mari ecrane de la ei din casă”, a declarat Eddy Cue, vicepreședinte senior Internet Software și Servicii Apple.

Ce se ascunde în spatele acestui parteneriat?

  1. Intenția Apple de a dezvolta iTunes și a intra mai puternic pe un segment de piață unde activează Netflix etc;
  2. Deschiderea Samsung către dispozitivele Apple și integrarea cu iTunes și AirPlay 2 le aduce un plus în fața concurenței.
Tag-uri:

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.