Telefoane Mobile

Stefan Polgari este un slovac de 26 ani ce și-a propus să realizeze o colecție de telefoane mobile, colecție ce s-a transformat într-un muzeu. 

A strâns peste 3500 de unități din peste 1200 de modele. În colecția sa se găsesc telefoane de la Alcatel, Sagem, Siemens, ZTE, Ericsson, Samsung, Trium, Nokia, Panasonic, Mitsubishi, Bosh, Sony Ericsson, Philips.

Interesant este că Ștefan a strâns cele peste 3500 de exemplare în doar 2 ani de zile. Cred că ar fi interesant un muzeu de acest fel și în țara noastră, un muzeu al tehnologiei cu piese vechi și organizare bună. I-aș duce pe juniori din clasa mea de a V-a ca să vadă evoluția din ultima jumătate de secol.

Din păcate, în ultima perioadă nu mai avem cine știe ce diversitate la nivel de design. Mai toate smartphone-urile merg pe aceeași formă și nici nu ma știi cine după cine a copiat.

Sursa: Muzeum Mobilov Dobsina
Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Muzeul telefoanelor mobile din Slovacia – peste 3500 de exemplare - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Ionut Militaru

  Ce telefoane superbe se făceau odată…

  • George

   Pana cand a distrus Apple totul huooo :))

 • Rebelulll

  Pana o-i ajunge la muzeul lui Fanica, ma rasfat cu toate modelele de pe gsmarena in special :))

  @Emil: Nu e nevoie sa iti duci elevii nicaieri. Cu putina vointa faci o prezentare PP luuuunga, imprumuti niste telefoane mai vechi (non-smartphone), apoi la final le compari cu noile smartphone-uri de care dispui + ce mai au elevii (majoritatea in acest moment au ultimele flagshipuri din cate am vazut :)) ). Si iese ceva foarte misto.
  Acuma nu stiu cati sunt pasionati, eu am ghinionul sa am prieteni care nu prea le pasa ce telefon au, sau cum e, ce are si ce nu are acel telefon, la fel si in domeniul auto. Se lasa manipulati de marketing.

  PS: Te ajut si eu cu idei la PP.

  • Lucian Amarandei

   Fără pp, copii se plictisesc repede, ca și studenții. Doar dacă are imagini multe și scris puțin, adică da.

 • Pentru copii si bucuria lor ne putem stange toti de pe aici si facem o mica prezentare un mic muzeu !!

 • George

  Dumnezeu sa le odihneasca.😢 Amin.
  Asta e un muzeu sau un mausoleu?