Telefoane Mobile

Sony a ales #MWC16 spre a lansa o tripletă de noi telefoane mobile încadrate în seria X:  Sony Xperia X Performance, Sony Xperia X ș Sonyi Xperia XA. Prima dată mi-am oprit atenția asupra lui Xperia XA, telefon ce-l putem încadra la granița dintre low-cost și mid-range, atrage prin display-ul edge-to-edge cu muchii aproape invizibile.

Specificații Sony Xperia XA;

  • display IPS de 5 inch cu rezoluție 1280×720 pixeli;
  • procesor MediaTek Helio P10 de tip octa-core la 2.0 GHz pe ARM Cortex-A53, 2 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 200 GB;
  • Android 6.0 Marshmallow;
  • versiune single sim și dual-sim, 4G cu viteze de până la 150 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.1, microUSB, jack de 3.5 mm, radio FM;
  • 13 Megapixeli, autofocus, LED flash, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 8 Megapixeli ce filmează la 1080p;
  • baterie de 2300 mAh, 137 gr. și 7.9 mm grosime.

Sony Xperia XA – primele impresii;

În afară de display-ul cu tendințe edge-to-edge nu sunt prea multe de spus, un smartphone fabricat din plastic ce lasă ușor impresia de ieftin, mai ales la nivel de percepție a materialelor și finisajelor. Totuși, față de alte modele de la granița dintre low-cost și mid-range nu putem spune că-i lipsește stilul.

Interfața Sony pusă peste Android 6.0 Marshmallow pot spune că mi s-a părut ceva cam copilărească, cel puțin în ceea ce am găsit pe sample-ul de la standul companiei japoneze. Alt aspect interesant, cu display FHD și 3 GB RAM îl scoteam din low-cost / mid-range și-l duceam spre mid-range / high-end. Trebuie să restabilim cumva granițele, toate categoriile astea de smartphone-uri nu mai sunt ceea ce am considerat la un moment dat, alte valori le definesc, cel puțin ca hardware.

Sony Xperia XA se adresează tinerilor, iar prin modul în care arată s-ar putea să fie alegerea unor dintre ei. Ca de fiecare dată, prețul este elementul definitoriu în a stabili priza la public într-o piață emergentă precum România.

Material de tip hands-on cu Sony Xperia XA;

Galerie de imagini cu Sony Xperia XA;

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.