Nespresso Expert e considerat un adevărat vârf de gamă pe nișa pe care o reprezintă. A câștigat două premii pentru design: If Design Gold award 2017 și Dot award 2017. Modelul e echipat cu butoane rotative pentru setarea temperaturii apei și a volumului de cafea dorit în ceașcă, finisajele sunt din aluminiu, iar duza de cafea are un design aparte.

Slider-ul din partea superioară ce permite adăugarea capsulelor de cafea e fabricat din aluminiu, la fel ca și unitatea de extracție. La bază se află un suport de metal și un sistem magnetic de scurgere. Nespresso Expert oferă posibilitatea setării temperaturii cafelei: cald, fierbinte sau foarte fierbinte și ajustarea volumului de apă dorit în ceașcă: Ristretto (25 ml), Espresso (40 ml), Lungo (10 ml) și Americano (25 ml de cafea și 125 ml de apă fierbinte) .

Există două opțiuni de culoare disponibile pentru acest espressor –  gri antracit și negru – iar sistemul de presiune încorporat e de până la 19 bari. Aparatul primește 10 – 12 capsule uzate în recipientul dedicat, iar una din alertele automate semnalizează umplerea recipientului cu capsule consumate.

Cum poate fi controlat de pe smartphone sau tabletă?

Nespresso Expert permite controlul în mod direct de pe smart phone sau tabletă cu iOS sau Android. Conexiunea se realizează prin Bluetooth, iar aplicația Nespresso  oferă posibilitatea de a alege:

  1. Temperatura apei;
  2. Dimensiunea personalizată a ceștii;
  3. Programarea cafelei pentru un anumit moment al zilei.

În landing page-ul aplicației Nespresso sunt oferite toate detaliile legate de aparat și modalitățile de pregătire a cafelei. Tot de aici pot fi comandate și capsule din magazinele Nespresso integrate în aplicație.

Mai multe detalii găsiți în materialul video realizat de către Alin Dorobanțu, ambasador Nespresso în România:

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.