De la primele zvonuri am scris despre telefonul fabricat de HTC sub egida Google. Specificaţiile sale au fost întrezărite încă de la sfârşitul lui decembrie 2009. Să le parcurgem la modul accelerat:
– ecran Amoled de 3,7 inchi (aici puteţi vedea diferenţa dintre TFT şi AMOLED);
– 512 Mb memorie ram (primul meu calculator avea 128 Mb Ram) şi procesor de 1 Ghz;
– cameră foto de 5 megapixeli şi funcţia întâlnită la camerele foto de Smile Detection;
– sistem de operare Android 2.1;
– wireless 802.11 b, g şi n;
– transfer de date prin HSDPA de 7,2 Mbps;
          Se vine pentru început în SUA şi apoi urmează Marea Britanie, Singapore şi Hong Kong. Poate fi comandat direct de la adresa google.com/phone (acolo veţi găsi şi un demo cu funcţiile Nexus One). Nu este disponibil pentru România dar dacă sunteţi prin SUA trebuie să scoateţi din portofel o nimica toată …530 de dolari. Este un preţ ridicat dar primiţi poate cel mai capabil telefon al momentului.
          Vodafone este favorită spre al aduce şi în piaţa românească dar nu cred mai devreme de sfârşitul lui 2010 începutul lui 2011.
          Pe multe site-uri se scrie că Nexus One este un “iPhone killer”. Sincer, nu cred. Android-ul oferit de Google ar trebui să ajungă la succesul apps-urilor pentru iPhone şi apoi mai vorbim.
Update: Din clipul de mai jos vă daţi seamă că este … extrem de rapid în funcţionare (un principiu aplicat de Google şi în domeniul browserelor prin Chrome).

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.