Diverse

RCS-RDS a anunțat două noi abonamente la internetul prin fibră optică. Se numesc Digi Net Fiberlink 500 și Digi Net Fiberlink 1000. Primul oferă viteze de până la 500 Mbps pentru 49 lei pe lună și al doilea urcă la 1 Gbps pentru 59 lei. Sunt peste 150 de localități în care veți putea opta pentru unul dintre cele două abonamente, asta din 1 noiembrie.

Se oferă și posibilitatea de a închiria un router compatibil de la RCS-RDS pentru un abonament lunar de 5 lei. Să specific și viteza de upload pentru Fiberlink 500 și Fiberlink 1000 – 100 Mbps.

Și să vedem care sunt abonamentele de top de la concurență:

A. UPC

UPC – Fiber Power 200 Mbps în București, Timișoara, Cluj-Napoca, Ploiești, Galați, Iași, Bacău, Sibiu, Constanța, Vatra Dornei, Târgu Neamț, Târgu Frumos, Tăndărei, Caracal.

Vitezele în download ajung până la 200 Mbps, iar în upload până la 6 Mbps. Viteza la upload mi se pare de-a dreptul penibilă raportat la cei până la 100 Mbps ai RCS-RDS.

Cost lunar – 40 de lei.

B. Romtelecom

Power – în download urcă până la 100 Mbps, la upload se rezumă la maxim 32 Mbps, include router Wi-Fi SmartBox oferit gratuit, abonament de telefonie Voce Zero, acces la VOYO pentru un an de zile.

Preț – 47.43 lei.

C. AKTA

69 lei pentru Extra și maxim ai parte de 50 Mbps în download. Viteza la upload nu este specificată pe site-ul lor și nu am idee la  cât ajunge, dar nu cred că va depăși 15 – 20 Mbps.

Niciun concurent nu se apropie de RCS-RDS ca raport preț / ofertă. Nu am găsit lista celor 150 de localități. Am înțeles că sunt unele zone din mediu rural care nu sunt acoperite de rețeaua ce atinge până la 1 Gbps în download.

RCS-RDS rules. Momentan.

Categorii: retail
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.