Smartphone

Standul HMD Global era integrat alături de cel al diviziei de telecomunicații a Nokia, iar aglomerația era cu adevărat mare. Vedetă nu erau Nokia 3, 5 sau 6 deși aveau destule persoane interesate de ele ci iterația 2017 a lui Nokia 3310. La 17 ani distanță a venit un produs cu aceleași linii de design. 

Specificații Nokia 3310:

  • display de 2.4 inch cu rezoluție QVGA;
  • 16 MB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 32 GB;
  • Series 30+;
  • 2G pe 900 / 1800 MHz, bluetooth 3.0, microUSB, radio FM, jack de 3.5 mm;
  • 2 Megapixeli cu LED flash;
  • baterie de 1200 mAh ce ar oferi autonomie în stand-by de până la o lună și până la 22 ore în apelurile de voce, 12.8 mm grosime.

Nokia 3310 – primele impresii

Nu sunt în targetul acestui telefon mobil și nu aș vrea să stric feng shui-ul celor ce și-l doresc în poziția de telefon secundar sau vor să-l facă cadou bunicilor, părinților etc. Ca design parcă arată mai puțin copilăros ca în imaginile din kitul de presă. Nu vreau să fiu prea încrezut sau cine știe cum, dar am uitat să folosesc un telefon cu butoane alfanumerice. Pur și simplu mă încurcam în comenzi, norocul meu că am observat cum și alte persoane de la stand se trezeau din inerție că ating display-ul de 2.4 inch și cumva rușinate își trăgeau repede degetele de pe display spre tastele de la baza ecranului.

Există piață pentru feature phone-uri, una din ce în ce mai nișată, iar acolo 3310 va fi regele, cel mai cunoscut și cel mai dorit. Totuși, misiunea lui 3310 în ediția 2017 a fost și de a crea awarness și nostalgie, de a atrage atenția spre noile telefoane Nokia cu Android. Au reușit în prima fază, să vedem dacă vor reuși să ofere suport pe partea de service, să ajungă în oferta operatorilor de telecomunicații. Nu mă refer la Nokia 3310, la Nokia 3, 5 și 6 – acolo este adevărată miză a HMD Global.

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.