Software

HMD Global se mişcă foarte bine din punct de vedere al suportului software, iar dacă luna trecută anunţam că Nokia 8 a primit update la Android 8.1 Oreo, la sfârşit de martie alte două smartphone-uri au trecut / vor trece la cea mai nouă iteraţie Android: Nokia 5 şi Nokia 6.

Actualizarea o să apară treptat în toate ţările, utilizatori din India, Tunisia sau Indonezia confirmând deja disponibilitatea update-ului. Android 8.1 Oreo pentru Nokia 5 are o dimensiune de 866.7 MB, în timp ce versiunea pentru Nokia 6 este puţin mai mare, 933.8 MB.

Pachetul software se poate instala via Wi-Fi, iar dacă nu aţi primit încă notificare, puteţi face o căutare manuală pentru a vedea dacă este disponibil şi în România: setări – verificare actualizări.

Nu uitaţi că HMD Global a promis în toamna anului trecut că toate smartphone-urile sale vor primi update cel puţin până la Android P.

Sursa: xda-developers.com

Categorii: nokia

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.