Telefoane Mobile

Dis-de-dimineață am plecat spre cocheta conferință de presă a Nokia România. Citisem pe twitter despre prezentarea lui N9, dar nu mă așteptam să îl văd și în .ro. Mă gândeam la Nokia X7 sau E6 care să fie aduse și oficial. Spre uimirea mea două modele de tip prototip ale lui N9 așteptau să fie prinse într-un hands-on prelungit. Mai întâi să vedem ce date tehnice animă primul telefon cu MeeGo al finlandezilor:

– ecran AMOLED de 3.9 inch cu rezoluție 480×854 pixeli și 16 milioane culori, gorilla glass;

– procesor ARM Cortex A8 de 1 Ghz, 1 GB RAM, 16 sau 64 GB spațiu de stocare,procesor grafic PowerVR SGX530  sistem de operare MeeGo 1.2;

– Wi-Fi b/g/n, jack de 3.5 mm, GPS, microUSB, 3G cu viteze de download de până la 14.4 Mbps;

– cameră foto de 8 Megapixeli, led flash, cu lentile Carl Zeiss ce filmează HD la 30 fps, cameră secundară aflată la baza displayului de 3.9 inch cu rol în apelurile video;

– baterie de 1450 mAh, 135 grame, 12.1 mm grosime.

Mai multe detalii de la eveniment și vizavi de Nokia N9 în curând.

[nggallery id=85]

Comunicatul de presă:

 

Nokia N9: un smartphone unic, complet tactil

Singapore – Nokia a anunţat astăzi Nokia N9, un terminal creat pentru utilizatori care apreciază o combinaţie impresionantă de design şi tehnologie smartphone de ultimă oră. Mai multe informaţii despre Nokia N9 se găsesc la: http://swipe.nokia.com.

 

O glisare şi eşti acasă

Nokia N9 aduce un nou design inovator, în care butonul de navigare este înlocuit cu un simplu gest: o glisare. Oricând utilizezi o aplicaţie, o mişcare  de glisare din orice colţ al ecranului te va duce către meniul principal.

Cele trei ecrane principale au rolul de a oferi acces rapid la cele mai importante lucruri pe care oamenii le folosesc pe un telefon: utilizarea aplicaţiilor, accesul la reţelele sociale şi realizarea mai multor sarcini simultan.

Designul industrial al Nokia N9 este un exemplu de inspiraţie şi efort remarcabil în crearea şi fabricarea unui produs.Terminalul este realizat dintr-o singură bucată de policarbonat prelucrată cu precizie şi care se îmbină perfect cu sticla curbată. Ecranul laminat de culoare neagră oferă utilizatorului o interacţiune fluidă cu conţinutul.

Terminalul include, de asemenea, cele mai avansate tehnologii în domeniul audio, al navigaţiei şi camerei foto, pentru o experienţă de utilizare impresionantă.

“Cu Nokia N9 am dorit să proiectăm o modalitate mai bună de a folosi un telefon mobil. Pentru aceasta am folosit inovaţia deopotrivă în domeniul hardware, cât şi software. Am reinventat butonul de navigare printr-un simplu gest: o mişcare de glisare din colţul ecranului. Această experienţă impune un nou standard în modul în care percepem tehnologia ca fiind naturală,” a declarat Marko Ahtisaari, Directorul departamentului de Design al Nokia. “Acesta este doar începutul. Detaliile care fac Nokia N9 unic – designul industrial, experienţa de utilizare a întregului ecran tactil, precum şi platforma Qt, dedicată dezvoltatorilor – vor fi dezvoltate în produsele Nokia viitoare.”

 

Design inovator al întregului ecran

Fără a fi necesar un buton de navigare, telefonul Nokia N9 cu ecran complet tactil aduce aplicaţiile în prim-plan. Ecranul AMOLED de 3,9-inchi este fabricat din sticlă curbată, rezistentă la zgârieturi. Carcasa Nokia N9 este fabricată utilizând cele mai performante tehnologii de prelucrare a policarbonaţilor, permiţând o performanţă superioară a antenei. Acest lucru se traduce prin o recepţie mai bună, o calitate mai bună a vocii şi mai puţine apeluri ratate.

 

Imagini, hărţi şi multimedia

Senzorul Carl Zeiss de 8 megapixeli cu autofocus, unghi larg de vizualizare, înregistrare video la calitate HD şi apertură mare permit o performanţă superioară a camerei chiar şi în condiţii de iluminare scăzută, Nokia N9 fiind astfel unul dintre cele mai bune telefoane-cameră fabricate până acum.

Nokia N9 include serviciul gratuit de navigaţie auto şi pietonală pas cu pas, cu ghidare vocală în aplicaţia Hărţi. Cu noua aplicaţie dedicată navigaţiei auto, puteţi să vă urcaţi în maşină şi să activaţi imediat navigaţia către destinaţia dorită.

Puteţi vizualiza clipuri video în format cu adevărat widescreen, de 16:9. Nokia N9 este şi primul smartphone din lume care dispune de tehnologie de decodare Dolby Digital Plus şi tehnologie de post-procesare Dolby Headphone, astfel că utilizatorii se pot bucura de o experienţă audio surround cu orice set cu căşti.

 

Transfer facil printr-o simplă atingere

Fiind dotat cu noua tehnologie NFC (Near Field Communication), Nokia N9 permite utilizatorilor să transfere cu uşurinţă imagini şi clipuri video de pe un terminal pe altul. Cuplaţi terminalul cu accesorii Bluetooth precum noul difuzor Nokia Play 360°, compatibil cu NFC şi vă puteţi bucura de o experienţă muzicală surround printr-o singură atingere a ecranului.

Culori si memorie

Nokia N9 va fi disponibil în trei variante cromatice – negru, magenta şi cyan, oferind o capacitate extinsă, ce permite stocarea unui volum mare de conţinut: 16GB şi 64GB. Nokia N9 va fi disponibil pe piaţă mai târziu în acest an, iar informaţii exacte legate de disponibilitate şi preţ vor fi comunicate pentru fiecare ţară în parte, înainte de începerea livrărilor.

Mai multe informaţii despre Nokia N9 se găsesc la: http://swipe.nokia.com.

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.