Canon EOS 80D Foto si Video

Câteva noutăți importante sunt anunțate și pentru țara noastră din partea Canon. Toate sunt pe partea foto și sunt reprezentate de un DSLR complet echipat, EOS 80D, două camere în gama PowerShot – G7 X Mark II și SX720 HS, precum și un obiectiv multifuncțional – EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS USM și un adaptor Power Zoom PZ-E1 opțional.

Începem cu noul DSLR Canon EOS 80D. Acesta folosește un nou senzor CMOS de 24.2 Megapixeli, un procesor DIGIC 6, ce propune o rată de declanșare rapidă de 7 cadre pe secundă și un sistem AF în 45 de puncte de tip cruce. Pentru combinații de obiective cu aperturi înguste sunt disponibile 27 de puncte AF compatibile f/8.

EOS 80D  are o plajă ISO nativă de 100 – 16.000 care poate fi extinsă până la ISO 25.600, iar sistemul de autofocus va funcționa chiar și în lumina scăzută (-3EV). Senzorul de măsurare a expunerii RGB+IR de 7560 de pixeli măsoară atât lumina vizibilă, cât și cea invizibilă din infraroșu.

Noul DSLR poate filma la rezoluție Full HD, momente în care ecranul touch Clear View LCD II de 7.7 cm (3 inch) se poate dovedi folositor. Pe partea de conectivitate, Canon EOS 80D se laudă, printre altele, cu Wi-Fi și Dynamic NFC.

Deocamdată nu avem informații despre prețul pentru România al lui Canon EOS 80D, dar, ca să vă faceți o idee, în SUA camera poate fi precomandată pentru 1200 dolari.

Gama PowerShot se extinde și ea și include de azi modelele G7 X Mark II și SX720 HS. Prima dintre ele dorește să propună multe funcții și o calitate foto deosebită într-un corp compact. Ea folosește noul procesor DIGIC 7, un senzor CMOS de 1 inch de 20.1 megapixeli și vine cu obiectiv cu zoom optic de 4.2x. Canon G7 X Mark II permite fotografiere continuă RAW la 8 cadre pe secundă, iar filmările pot fi realizate la rezoluție maximă Full HD. Wi-Fi și Dynamic NFC completează lista de funcții și extind capacitățile de conectivitate.

Canon PowerShot G7 X Mark II are în SUA un preț recomandat de circa 700 de dolari.

Pentru cei care au nevoie de un zoom cât mai ridicat, dar nu vor să care după ei o cameră de dimensiuni prea mari, Canon PowerShot SX720 HS poate fi răspunsul. Seria SX este special concepută pentru călătorii așa că superzoomul de 40x grandangular (24-960mm) și grosimea redusă de doar 35.6 mm se potrivesc de minune.

Canon PowerShot SX720 HS folosește un senzor CMOS de 20.3 Megapixeli, cu sistemul HS. De procesare se ocupă modulul DIGIC 6, care promite imagini de cea mai bună calitate și permite filmări la rezoluție maximă Full HD. Ca și celelalte două prezentate până acum și PowerShot SX720 HS oferă Wi-Fi și Dynamic NFC pe partea de conectivitate.

Clienții din SUA pot deja să precomande un Canon PowerShot SX720 HS pentru aproximativ 380 dolari.

 • Lucian Amarandei

  Hmm nu ii foarte scump!

 • koss_x_treeme

  In general cei de la canon puneau sample’uri cu fotografii. Din pacate nu am gasit niciun sample original oficial canon la modelul Canon PowerShot SX720 HS pe site.

  La sapunierele mele de la canon la toate au intrat firicele de praf in lentile/mecanismul lentilei.. si e cam aiurea fixist fiind sa vezi firicelele alea de praf. Valabil si pentru sapuniera panasonic din dotare..

  La un canon chiar mi-au decedat pixelii si am cruce pe senzor de la un concert cu lasere.. pff.. Am ramas cu sechele.. cand vad lasere de mare putere nu mai fac foto sau video..

 • cutienoua

  sunt bune,dar cea mai buna camera e cea pe care o ai la tine ! lol
  in cazul meu iphone
  cind am luat prima camera digitala cred ca 2002 era rezolutia vga si a fost 500$
  in fine dupa mai multe canon entry level am luat un EOS Rebel T5i ,tot entry level pt dsrl dar sunt multumit de ea . din pacate nu o am cu mine decit f rar cind imi propun sa fac poze cu ea.

 • Pingback: Canon l-a adus în România pe unul dintre cei mai apreciați fotografi din lume : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()