LG este un jucător major din piața de televizoare, iar CES 2019 a fost ales spre a arăta ce ne-au pregătit pe anul în curs. Sunt două elemente ce ocupă poziție centrală: ThinQ AI și procesorul Alpha 9 Gen 2. 

Noul procesor este integrat pe seriile de televizoare OLED LG Z9, W9, E9 și C9 și promite calitate îmbunătățită a imaginilor și sunetului și asta pentru că încorporează un algoritm ce recunoaște tipul de conținut redat și aplică diferite scenarii presetate.

Pe lângă detecția sursei de conținut, procesorul Alpha 9 Gen 2 aplică ajustări fine în ce privește tonalitățile, în corelație cu mediul ambiental. Când au setat această funcție de reglare a luminozității, LG a ținut cont de modul în care ochiul uman reacționează. De fapt, avem un senzor de lumină ambientală și un reglaj precum cel regăsit pe smartphone-uri.

Televizoarele LG dispune de Dolby Vision și mixează sunetul astfel încât să-ți ofere impresia de sistem surround 5.1. Vocile sunt mai clare în filme, transmisiuni sportive etc. Vârfurile de gamă de la LG respectă standardele Dolby Atmos. Pe lângă asistentul Google este oferit suport și pentru Amazon Alexa. Telecomanda Magic Remote are un buton dedicat de activare a comenzilor vocale.

Alpha Gen 2 a fost integrat și pe televizorul LCD 9K de 75 inch – LG SM99. Au făcut și un rebrand pentru televizoarele LCD din categoria premium: NanoCell (au și tot felul de tehnologii botezate NanoColor, NanoAccuracy și NanoBezel).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.