Hardware

Producătorul chinez Oppo a ţinut în urmă cu doar câteva ore un mic eveniment prin intermediul căruia a anunţat două dintre cele mai noi tehnologii ale sale: camera foto cu zoom 10X şi cititorul de amprente pe întreg display-ul.

Noul ansamblu foto vine cu un zoom hibrid 10X şi poate varia de la o distanţă focală de 15.9 mm până la una de 159 mm. Camera este formată din trei senzori: unul ultra-wide, unul standard şi unul pentru zoom optic, iar ultimii doi vin echipaţi şi cu stabilizare optică a imaginii.

Noua cameră foto Oppo a fost realizată cu peste 100 de brevete de cercetare-dezvoltare şi a fost testată de cel puţin 28.000 de ori. Primele produse tip prototip cu acest ansamblu foto vor putea fi văzute la lucru în cadrul MWC Barcelona 2019.

Cititorul de amprente pe întreg display-ul este o noutate interesantă, dar cam atât. Deşi va fi mult mai comod să atingi orice porţiune a ecranului pentru deblocare, tehnologia din spate este una aflată încă la început de drum, de aceea timpul de răspuns şi rata de recunoaştere a amprentei sunt reduse comparativ cu un senzor clasic.

Cele două noi tehnologii anunţate de Oppo sună bine, însă anul 2019 va fi cel în care acestea se vor maturiza. Cred că de prin 2020 le vom putea utiliza la 100% din potenţial.

Sursa: gsmarena.com