Retelistica

RCS-RDS a investit 2.2 milioane euro în dezvoltarea rețelei sale naționale și internaționale și trece de la multiplu de 10 Gbps spre multiplu de 100 Gbps. 

Cele 5 orașe ce au beneficiat de această investiție și nodurile rețelei de internet fix a RCS-RDS sunt orașele: București, Timișoara, Iași, Oradea și Budapesta.

Ce înseamnă această implementare pentru clientul  de internet fix al RCS-RDS?

Capacitatea rețelei este mărită, crește și lărgimea de bandă, plus pe partea de stabilitate și mă aștept ca în 2016 să vedem abonamente ce trec de pragul gigabitului (ultima parte este o notă personală și nu a fost inclusă în comunicatul de PR al operatorului național).

Declarații oficiale:

Am dezvoltat de-a lungul anilor propria infrastructură de comunicaţii pe suport de fibră optică la nivel naţional, investind semnificativ şi permanent în creşterea serviciilor fixe şi mobile, în reţele şi în tehnologii noi pentru a le oferi utilizatorilor noştri servicii de calitate. Flexibilitatea şi performanţa serviciilor oferite, acoperirea largă, precum şi preţurile avantajoase, adaptate puterii de cumpărare din România, au făcut ca serviciul de internet să fie prezent în milioane de case din România. Vom continua această strategie de a investi în soluții de viitor de calitate și accesibile, pentru a ne păstra titulatura de lideri în furnizarea serviciilor de comunicaţii din România.” a declarat Valentin Popoviciu, vicepreşedinte RCS & RDS.

Creşterea utilizării internetului, intensificarea consumului de conţinut video, dezvoltarea conceptului Internet of Things sunt doar câteva exemple care necesită permanent capacităţi de transport sporite şi adoptarea tehnologiilor noi atât în partea de reţea care deserveşte clientul final, cât şi în cea “nevăzută” reprezentată de CORE NETWORK, coloana vertebrală a oricărei reţele de telecomunicaţii.”  a adăugat Silviu Georgescu, director tehnic RCS & RDS.

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.