Hostingul în cloud este o soluție la îndemână pentru companiile dornice să-și eficientizeze activitatea, dar și să reducă cheltuielile generate de stocarea pe serverele interne. Viteza de reacție, siguranța și capacitatea de a lucra în regim intens sunt deziderate față de un data center modern.

Telekom a implementat arhitectura next-generation-data center în centrele sale din București și Brașov. Este o soluție unică pentru piața locală pentru că nu are limitările specifice unui sistem clasic de servere. Telekom aduce o infrastructură unificată și componentele pot fi scalate în funcție de nevoile clientului. Când spun componentă mă refer la procesor, memoria RAM sau spațiul de stocare.

Avem și un caz concret, deservit de către centrele Telekom România. Este vorba de un dezvoltator internațional de hărți online ce avea nevoie de o capacitate ridicată de scriere și accesare a datelor – volum de ordinul a zeci de terabites. Infrastructurile jucătorilor mari din piață nu au făcut față cerințelor și arhitectura Telekom este singura ce a trecut testele.

Fiecare componentă este redundantă, adică dublată în mod fizic, fără un SPOF – singe point of failure. Prin sistemul data center-ului Telekom este ca și cum clientul ar primi două servere fizice în schimbul unui server virtual achiziționat, de aici și un nivel minim garantat – SLA de 99.999%, record pe plan local.

Soluțiile de stocare și procesare a datelor în cloud scutesc companiile de investițiile periodice în infrastructura hardware proprie ( la 3 – 5 ani ar fi nevoie de un hardware actualizat, se adaugă și costurile legate de echipa dedicată + pregătirea lor, securitatea datelor etc). Toate aceste costuri sunt reduse prin utilizarea unui VDC – virtual data center, Telekom oferă update și upgrade la platforma sa de cloud, securitatea datelor fiind asigurată de cea mai matură tehnologie de virtualizare a datelor din lume. Vulnerabilitățile sunt analizate în regim continuu, astfel încât este adus update în mod constat pentru sistemele de securitate.

Declarație oficială:

Cererea de solutii IT web-based este in crestere, iar centrele de date sunt instrumente indispensabile pentru afaceri. Serviciile de hosting Telekom raspund acestor nevoi, fiind o alternativa sigura, sustenabila si eficienta financiar. In loc sa trebuiasca sa aloce investitii initiale de capital in infrastructura locala, cu costuri mari de intretinere, clientii beneficiaza de un serviciu lunar deductibil, care nu implica un efort financiar initial”, spune Ovidiu Ghiman, Director Comercial Business, Telekom Romania.

Mai multe detalii în materialul video:

Telekom oferă posibilitatea pentru companiile interesate să-și facă un cont de test gratuit pentru Virtual Data Center și să vadă cum se comportă această soluție în mod real. Toate detaliile sunt pe website-ul companiei.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.