Noutatile din Google Keyboard 5.0 Software

Gigantul motoarelor de căutare a actualizat aplicația Android Google Keyboard la versiunea 5.0, și așa cum sugerează și numărul acesteia updateul este unul major, ce aduce multe funcții noi, finisări ale funcțiilor vechi și chiar elimină unele optțuni pe care aceasta le-a inclus în ultimii 3 ani.

Una din cele mai importante funcții adăugate este modul de utilizare pentru o singură mână (one-handed mode). Această funcție este una ce utilizatorii Google Keyboard o cer de foarte multă vreme și permite reducerea lățimii tastaturii și poziționarea ei în partea stângă sau dreaptă a ecranului pentru a putea tasta ușor folosind o singură mână inclusiv pe terminalele cu ecrane foarte mari.

Noutatile din Google Keyboard 5.0

Versiunea 5.0 a Google Keyboard aduce și posibilitatea de a micșora sau de a mări înălțimea tastaturii. Această funcție este binevenită pentru terminalele mai slabe ce utilizează o rezoluție redusă a display-ului ce de multe ori este acoperit într-o proporție foarte mare de către tastatură.

Noutatile din Google Keyboard 5.0

Printre noile funcții importante se regăsește și posibilitatea de a adăuga un chenar în jurul tastelor, asemănător celui folosit la tastatura stock din Android 4.4 KitKat însă într-un mod mai modern, ce reflectă designul Material. Acum avem și posibilitatea de a accesa simbolurile apăsând lung pe tastele principale.

Noutatile din Google Keyboard 5.0

Deși versiunea 5.0 a Google Keyboard aduce foarte multe funcții majore, putem găsi și alte mici modificări, cum ar fi un nou ecran de configurare pentru utilizatorii noi sau mutarea butonelor pentru tastatura numerică și cea de Emoji în jurul tastei de spațiu. Aceeași versiune elimină și temele Holo, folosite in versiunile mai vechi a sistemului de operare Android, semn că Google preferă să privească înainte.

Ultima versiune a Google Keyboard este încet adăugată în toate variantele Google Play Store disponibile în jurul lumii la acest link, însă dacă ești nerăbdător/nerăbdătoare să o încerci poți descărca fișierul .APK din APKMirror. Aici vei găsi deocamdată doar versiunile pentru arhitecturile ARM și ARM64, cele pentru x86 și x86_64 urmând a fi adăugate odată ce Google le face publice.

 • Tony Stark

  Oricum pana nu fac un rand de cifre ca la samsung tot o stea le dau

  • Bogdan Neaga

   say whaaaaat ?

  • Tony Stark

   Asta e doar tema de google keyboard … Asa pot sa instalez si eu swift sau alceva dar nu e stabila pe nexus

  • Bogdan Neaga

   e tastatura stock de nexus 6p. nu folosesc tastaturi 3rd party

  • Tony Stark

   Si pe nexus 6 de ce nu e?

 • Pingback: Noutățile din Google Keyboard 5.0 « InfoZAP()

 • Daniela Sima

  Sincer mi se pare hidoasa tastatura de la google. Poate si pentru ca folosesc exclusiv SwiftKey.

  • Viorel Predatorul

   Idem

 • George

  Eu folosesc de 3 ani TouchPal si observ ca aceasta noua versiune de tastatura google seamana tot mai mult cu cea pe care o folosesc eu. Nu e neaparat un lucru rau, tastatura stock era hidoasa si ma bucur ca au schimbat-o. Arata mult mai bine in pozele de aici decat mi-o aminteam eu.

 • norbert balogh

  Ar fi putut sa mai adauge ceva noi teme cu culori mai vii. Folosesc material dark dar nu imi place…

  • Ovidiu Ionita

   Designul din Android Keyboard este unul stock. Sa adauge alte teme nu ar face nimic altceva decat sa deschida portile cererilor de acest fel, lucru care ar face aplicatia sa ocupe mai mult spatiu si sa consume mai multe resurse.

  • norbert balogh

   Vezi, varu’ , azi am primit un update pentru google keyboard, exact asa cum mi-am dorit; 15 culori si chiar imagine de fundal… si ca sa vezi, nici nu ocupa mai mult spatiu si nici nu consuma mai multe resurse… https://uploads.disquscdn.com/images/f25a34b65e0c5a18cee49b0589897c3c37cadefdb7f428e991f802c90419e287.jpg

 • Adrian Nicu

  Update după o zi: e ok-ish, ce nu-mi place e ca au mutat unele caractere, “*” au pus-o pe al doilea tab de simboluri, si e cam greu de ajuns la ea ținând cont că o folosesc cam des. Au mai pus un caracter pe rândul din mijloc la simboluri si le-au dereglat pe toate. În rest, ceva nou pe la auto-correct, la parole se deschide automat o coloană cu cifrele (PC style) si au mai pus o tastatura numerica pe care nu cred că o va folosi cineva prea curând.