Telefoane Mobile

Cred că fac parte dintr-o minoritate, o minoritate ce și-ar fi dorit ca Pixel și Pixel XL să fie importate oficial și în țara noastră, disponobile în portofoliul operatorilor de telecomunicații etc. 

Problema nu stă în intenția Orange, Vodafone, Telekom, Digi Mobil & magazinele online, problema este la Google. Ei ar trebui să-și dea acordul, dar vânzările din România nu-i mobilizează spre a pune țara noastră pe lista de state în care Pixel și Pixel XL sunt comercializate, repet, pe canal oficial.

În trecut, Samsung, LG și Huawei au fost companiile interesate să aducă respectivele dispozitive din gama Nexus. Era lupta producătorilor hardware să obțină acordul Google. De data această, Google îl are pe HTC doar în rolul de producător nerecunoscut oficial, compania taiwaneză a acceptat ca brandul său să nu intre în joc.

Am întrebat la Orange, Vodafone, Telekom și RCS-RDS, dar și la Google. 

Telekom mi-a spus că, momentan, Pixel și Pixel XL nu sunt pe lista de terminale pentru portofoliul din 2017. Cel mai direct și concis răspuns. Orange a afirmat că nu sunt informații pe acest subiect, iar dacă sunt noutăți voi fi anunțat. Vodafone și RCS-RDS sunt cumva în aceeași linie.

PR-ul Google în România a specificat că nu are nicio informație legată de eventualitatea unor parteneri care să aducă cele două telefoane cu Android 7.0 în stadiu nativ.

Cei interesați pot spune că au 2 soluții:

a. Să cumpere smartphone-ul când ajung în țările ce livrează din Play Store (card în țara respectivă), pot apela și la un prieten;

b. Să le achiziționeze din oferta QuickMobile. Pixel de la 3699 lei, iar Pixel XL de la 4812 lei.

Prețurile recomandate din Germania, prin magazinul oficial al Google:

Google Pixel de 32 GB – 759 euro / aprox. 3432 lei;

Google Pixel de 128 GB – 899 euro / aprox. 4065 lei;

Google Pixel XL de 32 GB – 869 euro / aprox. 3930 lei;

Google Pixel XL de 128 GB – 1009 euro / aprox. 4564 lei.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.