gAuto

Unul dintre cele mai mediatizate subiecte ale începutului de săptămână vine din Statele Unite ale Americii acolo unde o maşină fără şofer Uber aflată în perioada de teste a lovit mortal un pieton în noaptea de duminică spre luni.

Nefericitul eveniment a avut loc în oraşul Tempe din Arizona şi chiar dacă în interiorul maşinii se afla un şofer care ar trebui să evite astfel de incidente, reacţia sa a fost una inexistentă sau poate prea târzie. Victima a traversat strada printr-un loc nepermis, însă într-un fel sau altul tehnologia prezentă la bordul modelului Volvo XC90 nu a reuşit să evite impactul.

Uber a anunţat că va suspenda perioada de testare a maşinilor fără şofer până când autorităţile locale nu vor clarifica circumstanţele accidentului. Acest incident confirmă că vor mai trece ceva ani până când vom vedea pe străzi autovehicule complet autonome.

Sursa: nytimes.com

Categorii: gauto

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.