Software

OnePlus 3 este terminalul pe care cei de la OnePlus mizează pentru anul 2016, iar dacă e să ne luăm după specificațiile și prețul acestuia putem vedea potențialul unui adevărat “flagship killer”. Să sperăm doar că aceștia au învățat de la modelele anterioare și s-au concentrat mai mult pe partea de software pentru a elimina problemele ce pot să apară la acest capitol.

Așa cum ne-am obișnuit deja de la telefoanele OnePlus anterioare, OnePlus 3 va fi un terminal foarte prietenos când vine vorba de customizări și modificări, iar în acest articol vom trece prin pașii necesari pentru a debloca bootloaderul acestuia.

ATENȚIE! Deblocarea bootloaderului implică resetarea terminalului la setările din fabrică și ștergerea datelor personale din memoria internă. Înainte de a merge mai departe îți recomand să faci un backup al tututror datelor stocate în acesta. Mai multe detalii poți găsi făcând click aici.

De ce ai nevoie?

 • un terminal OnePlus 3 cu USB Debugging și OEM unlocking activate în Settings -> Developer options. Dacă acest meniu nu este vizibil, accesează Settings -> About phone și apasă de 7 ori consecutiv pe Build number.
 • un PC cu Microsoft Windows
 • ADB, Fastboot și driverele corectelink
 • un cablu de date de calitate, de preferat cel original (OEM)
 • răbdare

1. Primul pas este sa pornești telefonul în modul fastboot. Pentru acest lucru va trebui întâi să-l închizi. Acum pornește-l apăsând simultan tastele Volum + și Power. Vei vedea pe ecranul terminaului scris FASTBOOT MODE.

2. Conectează telefonul la PC folosind cablul de date.

3. În timp ce ții apăsată tasta SHIFTclick 2 (dreapta) pe Desktop sau în orice folder (dar nu pe vreun fișier) și selectează Open command window here.

OnePlus 3: Deblocare bootloader (unlock)

Ți se va deschide o fereastră asemănătoare celei din imaginea de mai jos.

OnePlus 3: Deblocare bootloader (unlock)

4. În fereastra deschisă mai sus, tastează și execută comanda fastboot devices pentru a confirma conexiunea corectă dintre telefon și PC. Această comandă va trebui să îți afișeze un cod de identificare și fastboot în dreptul acestuia.

OnePlus 3: Deblocare bootloader (unlock)

5. Acum că totul este pregătit, în aceeași fereastră deschisă la pasul 3 va trebui să tastezi comanda fastboot oem unlock și să o execuți apăsând tasta Enter.

OnePlus 3: Deblocare bootloader (unlock)

6. După executarea comenzii de mai sus va trebui să confirmi pe telefon deblocarea bootloaderului. Folosește tastele de volum pentru a selecta Yes și tasta de Power pentru a confirma. În acest moment telefonul va începe procesul de deblocare și cel de ștergere a tutoror datelor personale. La sfârșit acesta va reporni în modul normal și ți se va prezenta meniul de configurare inițială.

Felicitări! Ai deblocat bootloaderul unui terminal OnePlus 3. Dacă întâmpini probleme cu acest proces sau ai orice fel de întrebare te rog să folosești secțiunea de comentarii.

 • Pingback: OnePlus 3: Deblocare bootloader (unlock) « InfoZAP()

 • iris nae

  un proces de deblocare foarte usor. .excelent.ma bucur ..fata de cei de la htc si huawei care au proces greoi si cu sanse mici de reusita

  • Ovidiu Ionita

   Despre Huawei nu ma pot pronunta, insa despre HTC nu vad de ce ar fi dificil si cu sanse mici de reusita. Tot ce trebuie sa faci este sa introduci pe siteul lor codul unic al telefonului si ti se trimite un fisier cu cheia de deblocare ce trebuie flashuit. Nu mi s-a intamplat niciodata sa nu functioneze acest proces.

  • iris nae

   ovidiu ..cunosc pe cineva cu un htc trimis la Bucuresti in services (anu trecut )sa-i deblocheze bootloaderul ca asa a vrut omu, chici ce s-a intamplat..? nu au reusit aia sa-il deblocheze,,,si i-am zis sa mi-l dea mie sa incerc.,,,,,.binenteles ca am reusit sa il deblochez…..eu nu stiu cum e acuma ., poate o fi mai usor,.. dar atunci trebuia sa stai cu tel conectat la pc. si lucrat din cmd.(command promp)t s…se genera vreo 5-8 linii de cod pe care trebuia sa le copy si sa le pastezi pe saitul lor care le mergea execrabil si daca aveai noroc sa valideze liniile de cod erai fericit iti trimite fisierul cu chheia de deblocare……iar la Huawei tot anu trecut pe un p8 lite am reusit sa-i deblochez bootloaderul folosind un tertip care circula la vremea aia pe youtuube……initial am luat contact cu ei dar nu au vrut sa-mi dea cheia.

  • Lucian

   Cum se poate “re-bloca” bootloader-ul? Am un Oneplus 3, luat SH, la care primesc un mesaj la boot: “your device has been unlocked and can’t be trusted”. Rootcheck zice ca telefonul nu este rootat, deci presupun ca doar bootloaderul este unlocked.
   Multumesc :)

 • Claudiu Marin

  Intr-adevar, procesul este mult mai facil decat la HTC, (insa este greoi doar daca cel ce-si deblocheaza BL are chef de scurtaturi si nu urmeaza tutorialul intocmai – in mod normal sansele de reusita sunt de 100%)

 • Pingback: OnePlus 3: Instalează TWRP custom recovery : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Pingback: OnePlus 3: Obține acces ROOT pe Android 6.0.1 Marshmallow : Gadget.ro – Hi-Tech Lifestyle()

 • Mihai

  Cu ce te ajuta deblocarea bootloaderului?