Retelistica

Zvonul zilei ne sosește de la ZF.ro. Orange ar fi interesant de achiziția AKTA, iar tranzacția ar ajunge în jurul a 150 – 200 milioane euro. 

AKTA este cunoscut pentru prezența sa în mediul rural și înțeleg că a ajuns cel mai mare jucător independent din piața de cablu TV (AKTA oferă și servicii de internet fix sau telefonie mobilă).

Urmează mutări interesante în piață:

  1. UPC ar putea fi achiziționat de către Vodafone, discuțiile se poartă la nivel de grup. Aș spune că operatorul roșu trebuie să intre neapărat în piața de cablu TV și internet fix ( Telekom, Orange și RCS-RDS au operațiuni pe toate cele 4 puncte cheie: internet fix și mobil, cablu TV, telefonie mobilă și fixă).
  2. În acest context, Orange ar muta pe tabla de șah prin achiziția AKTA (doar că aici este necesar să investească și în infrastructură, AKTA nu excelează în ce privește calitatea serviciilor).

Telekom trebuie șă-și recalculeze operațiunile la nivel local, hemoragia de clienți continuă. RCS-RDS trebuie să găsescă o cale ca să-și crească veniturile, iar licitația pentru 5G se află în ultima etapa de pregătire.

Categorii: retelistica

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Honor View20, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.