Smartphone

Tocmai ce am făcut cunoștință cu acest telefon la copilul unui amic. Eu zic că este un prim telefon dotat pentru  cel care-l posedă și este doar clasa a VI-a. Pe vremea mea abia se deschidea prima rețea de telefonie mobilă în țara noastră. Asta dacă nu mă înșel eu – 1996 – 1997. 

1. Design

O muchie argintie înconjoară telefonul. Culoarea predominantă este negru. Carcasa bateriei este din plastic. Superior dați de jack de 3.5 mm, buton de power și lăcașul de la care se începe de deschiderea capacului bateriei – procedeu simplu prin intermediul căruia aveți acces la baterie, cardul microSD și slotul pentru cartela SIM. La bază pe lateral se află portul microUSB și pe lateral dreapta tastele pentru reglarea volumului. Important este că nu pare a fi o victimă ușoară în lupta cu zgârieturile.

2. Ecran și sunet

Este de tip TFT de 2.8 inch, rezoluție 240×320 pixeli și 256.000 de culori. Se oferă acces rapid la Meniu, Mesaje, Apeluri și Contacte. Mai sunt și trei butoane capacitive cu rol de Back, customizare display și search. Sunetul vine de la o micuță boxă de pe spate de lângă senzorul camerei foto. Se acumulează destul de repede grăsimea degetelor pe display.

3. Hardware 

Memoria internă este de 512 MB. Suportă carduri microSD de până la 32 GB. Un microSD ar suplini nevoia de spațiu de stocare pentru cât mai multe melodii în

4. Sistem de operare

Rulează Android 2.2 FroYo și este tradus în limba română. Sunt o sumă de butoane care ajută la navigarea prin meniu. Oferă acces la Android Market cu peste 200.000 de aplicații. Unele dintre ele nu vor rula datorită hardware-ului mai slab sau al rezoluției reduse de doar 240×320 pixeli.

5. Conectivitate

Pachet complet – 3G cu transfer de date la 7.2 Mbps, Wi-Fi b/g, microUSB, bluetooth 2.0.

6. Camera foto/video

Este de 3.15 Megapixeli. Stă mai bine decât concurența de la Vodafone și Cosmote care se limitează la doar 2 Megapixeli. Știe să și filmeze, dar nu recomand să vă bazați pe aceste caracteristici dacă doriți calitatea.

Bateria este de 1.200 mAh și mă feresc a face precizări deoarece nu l-am testat cu adevărat. Bănuiesc că nu va rezista prea mult la utilizare via 3G, Wi-Fi sau aplicații.

Găsiți Orange Stockholm în oferta operatorului portocaliu cu abonament Pantera 20 la 1 Euro sau 105 euro fără semnarea unui contract.

Camera foto îl scoate în fața concurenței de la Vodafone și Cosmote. Orange Stockholm are un design mai bine închegat cu o atenție mai mare la detalii.

[nggallery id=148]

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.