O parte dintre voi știu că activitatea mea de bază este de profesor de istorie și geografie. Fac asta de peste 10 ani și de-a lungul timpului am întâlnit multe situații în care juniorul era mult mai la curent cu noile tehnologii față de părinte sau bunic.

Am întâlnit multe cazuri în care-și doreau să afle mai mult, să știe cum ar putea să-l ghideze pe cel mic în online, să preîntâmpine unele scenarii de utilizare. Nu este nicio rușine în a recunoaște că nu ai cunoștințe de bază într-un domeniu și aș zice că avem o mișcare de bun augur în a-l aduce pe părinte sau bunic într-un spațiu organizat, într-un loc în care să descopere universul numit internet, un spațiu în care copilul este din ce în ce mai prins, un spațiu în care la fel ca în viață are nevoie de ajutor în a culege roadele bune.

Orange a gândit cursurile Părinți la Școală ca să vină în sprijinul celor ce-și doresc să afle mai multe informații legate de internet și utilizarea smartphone-ului, totul într-un cadru organizat și cu sprijinul unor persoane capabile să aducă detalii-cheie într-un orizont de timp restrâns.

Părinți la Școală se desfășoară în perioada 22 – 30 august. Sunt parte a campaniei Tech a Break ce dorește a transforma smart shop-urile Orange într-un hub de comunicare pentru diferite categorii de vârstă.

Programul cursurilor:

22 august – 18.00 – 20.00: București Europe House;

23 august – 18.00 – 20.00: Timișoara, Galați;

24 august – 18.00 – 20.00: Constanța;

26 august – 11.00 – 13.00: București Băneasa, Cluj-Napoca, Iași și Oradea;

30 august – 18.00 – 20.00: Arad, Bacău, Târgu-Mureș, Pitești.

Prin aceste cursuri, un participant descoperă mediul digital, cum să folosească serviciile de internet pe smartphone și cum să monitorizeze costurile, care sunt cele mai interesante aplicații pentru hobby-urile lor sau cum pot fi mai aproape de cei dragi prin sunet, fotografie și video.

Mai multe detalii pe orange.ro/teachabreak/ Aici sunt deschise și înscrierile, iar cei ce recomandă cursul către un părinte, bunic sau vecin primesc și un voucher în valoare de 10 euro pentru achiziționarea de telefoane din magazin, valabil timp de două săptămâni.

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro;

Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.

Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Părinți la Școală sau cum Orange dorește să aducă tehnologia modernă către părinți și bunici - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Rebelulll

  Pai e normal ca parintii si bunicii sa ramana in urma dupa o anumita varsta si copii sa-i depaseasca. Si noi o sa ajungem in viitor sa nu stim sa folosim anumite chesti.
  Cand eram mic, tata m-a invatat cum sa folosesc PC-ul, acuma nici un sfert din cunostiintele mele nu le are. :))
  Eu l-am invatat pe smartphone, s-a invatat destul de usor, am incercat sa invat si pe altii insa pur si simplu sunt batuti in cap si nu mai reusesc sa prinda nimic, deci as zice ca tehnologia nu e pentru oricine.
  Si oricum ai incerca, deja cei trecuti de 50 ani, prind foarte greu, daca mai trebuie sa isi faca un cont, sa modifice anumite setari sau sa intre pe internet sa caute, deja le-ai dat KO.

  • dragos

   Sper ca nu generalizezi… Unii pur și simplu nu au înclinație spre acest domeniu, cred ca ești cam dur cu afirmația ” bătuți în cap”

 • Innoxius

  Si eu care credeam ca se apuca Orange de aranjat parcuri si locuri de joaca. Dotate cu WiFi, treaca de la mine. Era si mai bine daca i-ar fi apropiat in aer liber, in miscare, nu “pe net”.

  • Nu stiu dacă este treaba Orange să aranjeze parcuri și locuri de joacă. Aș zice că primăriile sunt pentru asta.

   Orange își dorește dezvoltarea smart shop-urilor și îi aduce aici pe oameni pentru activități legate de internet: Părinți la școală este una dintre aceste inițiative, SuperCoders pentru cei mici în a-i învăța primi pași în programare etc.

  • Innoxius

   In Timisoara exista, in unele parcuri, o pancarta pe care scrie “Parc intretinut de cutare firma”. Eu ma gandeam ca era mai folositoare o actiune prin care sa-i scoata pe copii din casa, din fata calculatorului, telefonului sau a tabletei si sa le ofere un loc de socializare adevarata, miscare in aer liber, in timp ce parintii sau bunicii se pot bucura de relaxare intr-un parc curat si ingrijit, fara grija cainilor comunitari. Ca tot vorbim de actiuni pentru comunitate.
   Da, Orange vinde servicii pe mobil. Dar, tocmai de aceea. A se vedea reclama Huawei in care ne zicea sa mai lasam naibii telefoanele astea.

  • Ionut

   Pai si cum să-și scoată Orange profit daca ne îndrumă sa lasam telefoanele si tabletele deoparte?😁

  • Innoxius

   Huawei, după ce a făcut asta, a ajuns să-i sufle în ceafă lui Apple.

  • dragos

   Ai dreptate!

 • cutienoua

  primesc voucher pt fiecare persoana care o recomand?
  caci as avea vreo 10 ! lol
  initiativa e buna,dar daca e asa aglomerat cum am vazut zilnic in magazinul din Tr Severin nu stiu cine are timp si de asta. caci e clar ca nu aveau destui angajati.