Conceptul din spatele Porsche Mission E a debutat în 2015, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. De fapt, ce-și dorește Porsche prin Mission E?

Putem găsi mai multe răspunsuri la această întrebare, dar două elemente ies în față.

  1. Să dezvolte un rival pentru Tesla Model S – cel mai de succes autoturism electric din segmentul premium;
  2. Să fie un deschizător de drumuri pentru o gamă nouă a companiei germane, focusul se va muta încet, dar sigur spre automobile electrice. Altfel, ar deveni un fel de ultim mohican și la un moment dat ar dispărea din piață (Porsche a știut să se adapteze de-a lungul timpului – Boxster și Cayenne sunt succese comerciale ridicate de către consorțiul german la momentul oportun).

Porsche Mission E se află în perioada de dezvoltare, iar în 2019 ar trebui să debuteze.

Ce tehnologii au fost integrate pe concept și s-ar putea să le găsim și în varianta comercială? 

  • încărcare de la 0 – 80% în 15 minute printr-un sistem de alimentare dezvoltat de Porsche la 800v, autonomie de 500 km;
  • 0 – 100 km/h – 3.5 secunde;
  • tracțiune integrală, două motoare electrice și aprox. 600 CP;
  • viteză maximă – aprox. 240 km/h sau 150 mile/h;
  • încărcare inductivă, dar și prin cablu pentru bateriile Litiu-ion;
  • eye-tracking – privirea șoferului este urmărită de o cameră și astfel se stabilește ce instrument din panelul de bord dorește a fi deschis printr-o confirmare de la un buton aflat pe volan;
  • poziționarea ca preț sub Porsche Panamera;
  • capacitatea de a primi update software via Wi-Fi, în stilul a ceea ce aduce Tesla pe Model S și Model X;

Planurile Porsche sunt de a fabrica 20.000 de Mission E pe an. Prețul ar porni din jurul a 70.000 de euro. Este un competitor de Tesla S cu un cost de comercializare în fix aceeași zonă. Nici Tesla nu stă pe loc, iar un urmaș pentru sedanul său va fi prezentat în maxim 1 – 2 ani, exact la fix ca să concureze cu Mission E de la Porsche.

Sursa: AutoExpress.co.uk

Categorii: gauto

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.