Conceptul din spatele Porsche Mission E a debutat în 2015, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. De fapt, ce-și dorește Porsche prin Mission E?

Putem găsi mai multe răspunsuri la această întrebare, dar două elemente ies în față.

  1. Să dezvolte un rival pentru Tesla Model S – cel mai de succes autoturism electric din segmentul premium;
  2. Să fie un deschizător de drumuri pentru o gamă nouă a companiei germane, focusul se va muta încet, dar sigur spre automobile electrice. Altfel, ar deveni un fel de ultim mohican și la un moment dat ar dispărea din piață (Porsche a știut să se adapteze de-a lungul timpului – Boxster și Cayenne sunt succese comerciale ridicate de către consorțiul german la momentul oportun).

Porsche Mission E se află în perioada de dezvoltare, iar în 2019 ar trebui să debuteze.

Ce tehnologii au fost integrate pe concept și s-ar putea să le găsim și în varianta comercială? 

  • încărcare de la 0 – 80% în 15 minute printr-un sistem de alimentare dezvoltat de Porsche la 800v, autonomie de 500 km;
  • 0 – 100 km/h – 3.5 secunde;
  • tracțiune integrală, două motoare electrice și aprox. 600 CP;
  • viteză maximă – aprox. 240 km/h sau 150 mile/h;
  • încărcare inductivă, dar și prin cablu pentru bateriile Litiu-ion;
  • eye-tracking – privirea șoferului este urmărită de o cameră și astfel se stabilește ce instrument din panelul de bord dorește a fi deschis printr-o confirmare de la un buton aflat pe volan;
  • poziționarea ca preț sub Porsche Panamera;
  • capacitatea de a primi update software via Wi-Fi, în stilul a ceea ce aduce Tesla pe Model S și Model X;

Planurile Porsche sunt de a fabrica 20.000 de Mission E pe an. Prețul ar porni din jurul a 70.000 de euro. Este un competitor de Tesla S cu un cost de comercializare în fix aceeași zonă. Nici Tesla nu stă pe loc, iar un urmaș pentru sedanul său va fi prezentat în maxim 1 – 2 ani, exact la fix ca să concureze cu Mission E de la Porsche.

Sursa: AutoExpress.co.uk
Categorii: gauto

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.