Smartphone

Primul produs din seria Edge a fost phablet-ul Samsung GALAXY Note Edge prezentat alături de Note 4 în cadrul IFA Berlin 2014. Feedback-ul primit a făcut pe Samsung să meargă la etapa următoare numită Samsung GALAXY S6 Edge care pot spune de la bun început că mi-a plăcut în mod deosebit.

Samsung-GALAXY-S6-Edge (12)

Specificațiile sunt identice cu cele de la Samsung GALAXY S6, în mare parte:

– display Super AMOLED cu rezoluție Quad HD / 2560×1440 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4, sticla o regăsiți și pe spatele smartphone-ului;

– procesor Exynos 7420 de tip octa-core pe arhitectură big.LITTLE cu  4 x ARM Cortex-A57 la 2.1 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.5 GHz, Mali-T760 GPU, 3 GB RAM, 32 / 64 / 128 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD;

– Android 5.0.1 Lollipop cu TouchWiz UI;

– 4G cu viteze în download de până la 300 Mbps, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, bluetooth 4.1, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS, GLONASS, Beidou;

– 16 Megapixeli, OIS, autofocus, filmează la 2160p cu 30 fps, la 1080p cu 60 fps, cameră frontală de 5 Megapixeli ce filmează la 1080p;

– baterie de 2600 mAh, 132 gr. și 7 mm grosime.

Diferențele sunt date de ecranul curbat ce se întinde în marginile stânga și dreapta, bateria mai mare cu 50 mAh față de GALAXY S6, mai ușor cu 6 grame și mai gros cu 0.2 mm. Chestii infime.

Design 

Samsung-GALAXY-S6-Edge (6)

Are elemente a la iPhone 6 precum GALAXY S6, dar ecranul denumit curved edge se întinde în lateral dreapta și stânga conferindu-i autenticitate, originalitate. Am observat că anumite funcții pot fi accesate printr-un swipe de la dreapta spre stânga în lateral dreapta, degetul mare accesează zona respectivă destul de ușor.

În cele câteva minute de utilizare am remarcat că rama din stânga și dreapta a fost bine gândită astfel încât atingerile accidentale ale display-ului curbat ies din calcul.

500Q HD DE 630x90

Și acum ar trebui să repet o parte din elementele menționate la GALAXY S6: rama metalică pe lateral vizibilă mai ales în partea superioară și la bază, dispunerea jack-ului de 3.5 mm, a speaker-ului și a portului microUSB la bază în stil iPhone, tasta power în dreapta, reglarea volumului în stânga, sticlă pe spatele smartphone-ului, carcasă unibody ce nu oferă acces la acumulatorul de 2600 mAh. Nu are slotul pentru SIM în lateral dreapta ca GALAXY S6 ci în partea superioară (pe laterale se întinde display-ul).

Ecran

Samsung-GALAXY-S6-Edge (4)

Super AMOLED de 5.1 inch cu rezoluție 2560×1440 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 4, curved edge screen ce acoperă și porțiuni mari din lateral dreapta și stânga. Arată excelent, ecranul curbat îi conferă o imagine aparte, efectul wow aș spune că este garantat.

Display-ul are luminozitate foarte bună, unghi de vizualizare larg, culori plăcute. A trecut vremea Super AMOLED-urilor ce afișau culori în modu vivid. Nu am avut ocazia să văd speaker-ul integrat la lucru. Am petrecut doar câteva minute cu un GALAXY S6 Edge în mână.

Hardware și sistem de operare

Samsung-GALAXY-S6-Edge (18)

Idem cu GALAXY S6;

Ar trebui să iau cu copy / paste ce am scris la GALAXY S6. Nu diferă din punct de vedere al specificațiilor integrate.

Samsung GALAXY S6 Edge uimește de la prima vedere, mi-a plăcut mai mult decât Samsung GALAXY S6. Marea lui problemă va fi dată de prețul prohitiv, estimez că va costa peste 4000 de lei, cel puțin în primele luni de la debutul comercial.

Câteva fotografii cu Samsung GALAXY S6 Edge:

Categorii: telefoane-mobile
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.