Telefoane Mobile

Huawei se pregătește să lanseze primul smartphone cu Android 8.0 Oreo Go Edition. Știți că Android Go este programul Google pentru telefoanele mobile din categoria low-cost, cu preț de sub 100 euro. 

Informațiile legate de telefon sosesc din Africa de Sud. Lansarea ar fi programată a avea loc în mai, iar terminalul ar fi poziționat în seria Y, iar cel mai probabil se va numi Huawei Y5 Lite (2018).

Sunt și câteva specificații ce au ieșit la iveală: display cu rezoluție 480×854 pixeli, procesor MediaTek 6737M, 1 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare.

Android Go este propunerea Google la nivel software pentru telefoanele mobile ieftine. Integrează un software gândit să ruleze și pe platforme hardware modeste, eficiență crescută în ce privește consumul de date. Un telefon cu Android Go trebuie să coste în jur de 50 – 60 – 70 euro, gândite în mod special pentru piețele emergente.

Personal, cred că Android Go este o fragmentare în plus. La 80 – 100 euro sunt deja telefoane mobile cu hardware cât de cât decent. Mă uit spre exemplu la Xiaomi Redmi 5A.

Sursa: Gizmochina.com

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.