Software

Google insistă în continuare cu Android Go, un program dedicat device-urilor cu specificaţii modeste. Android Go a fost gândit de la bun început pentru piețele emergente, acolo unde accentul se pune pe preț. Alături de o versiune software optimizată vin și aplicații Google gândite să folosească mai puțină memorie RAM, un spațiu de stocare cât mai redus etc.

Aplicațiile sunt gândite să consume cât mai puțin trafic de date, indiferent că vorbim de Chrome sau YouTube Go. Apk-urile de instalare pentru Android Go trebuie să aibă sub 10 MB, iar Google evidenţiază aplicațiile și jocurile optimizate în magazinul său de aplicații.

În acest program s-au înscris numeroşi producători de talie mondială, însă se pare că succesul întârzie să apară. Chiar dacă Google evită să ofere statistici pentru Android Go, de curând aplicaţia Google Go ce a fost lansată în acelaşi timp cu programul a depăşit bariera a 10 milioane descărcări.

Teoretic am putea spune că în piaţă există în acest moment aproximativ 10 milioane de device-uri cu Android Go, însă realitate ne spune că orice utilizator de Android poate instala Google Go, deci numărul terminalelor este cu siguranţă mai mic. Chiar dacă am păstra ipotetic cifra de 10 milioane unităţi, acestea reprezintă doar 1.6% din totalul device-urilor cu Android comercializate anul acesta.

Ţinând cont că vorbim de smartphone-uri şi tablete ieftine cu acoperire globală şi diversitate la capitolul producători, cifra îmi pare a fi uşor dezamăgitoare pentru Google. Din perspectiva mea ca simplu utilizatori, cele 10 milioane de unităţi ipotetice mi se par oricum prea mult ţinând cont de mediocritatea terminalelor şi de lipsa aplicaţiilor compatibile.

Sursa: gizchina.com
Categorii: androidsoftware

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.