Programul Public Beta pentru iOS 9 si OS X El Capitan Software

Se pare că astăzi este o zi plină de evenimente în mediul sistemelor de operare. După ce Google ne-a pus la dispoziție a doua versiune Android M Developer Preview, a venit rândul celor de la Apple, care au deschis programul Public Beta pentru iOS 9 și OS X El Capitan.

Programul Public Beta permite publicului larg acces către versiunile beta a iOS 9 și OS X El Capitan, acces ce până acum era limitat doar celor ce dețin un cont Apple Developer, pentru a îmbunătăți comptaibilitatea aplicațiilor cu viitoarele versiuni ale acestor sisteme de operare. Apple dorește prin acest program să depisteze cât mai multe din bugurile existente înainte de lansarea oficială a sistemului de operare pentru desktop cât și a celui mobil înainte de lansarea oficială ce va avea loc undeva în toamna acestui an.

Public beta, ca program, nu este o noutate pentru OS X, după ce, anul trecut, OS X Yosemite a primit același tratament înainte de lansarea oficială. Însă, pentru iOS, acesta este o premieră. Menționez că atât OS X El Capitan, cât și iOS 9 se află fiecare la a treia versiune beta în momentul redactării acestui articol.

Programul Public Beta pentru iOS 9 si OS X El Capitan

OS X El Capitan, ce va purta numărul 10.11, aduce îmbunătățiri de performanță la nivel de sistem. Printre noutăți vom găsi și câteva funcții noi, cum ar fi o experiență multitasking mai eficientă, posibilitatea ca mai multe aplicații să împartă ecranul în modul full-screen și informații despre mijloacele de transport în comun direct în aplicația Maps.

Programul Public Beta pentru iOS 9 si OS X El Capitan

Pentru iOS 9 nu voi intra în detalii deoarece s-a acoperit deja acest subiect în articolele ce pot fi găsite aici, aici si aici.

Pentru a putea testa versiunile beta pentru iOS 9 și OS X El Capitan va trebui să te înscrii în programul Apple Beta Software Program accesând adresa beta.apple.com. Tot acolo vei găsi și instrucțiunile de instalare a ambelor sisteme de operare.

Te rugăm să împarți cu noi experiența ta cu oricare din acestea dacă ai instalat deja unul din ele, sau o vei face în curând, prin intermediul rubricii de comentarii.