Telefoane Mobile

Ideea unui smartphone pliabil nu mai este o utopie, existând deja în piaţă numeroase surse care confirmă faptul că Samsung testează un astfel de device sub denumirea Samsung Galaxy X. Conform publicaţiei etnews.com producătorul sud-coreean ar fi prezentat în cadrul CES 2018 câteva prototipuri funcţionale ale acestui device pliabil. Totul s-ar fi realizat într-o zonă ferită de ochii presei, iar prototipurile au fost dezvăluite unor parteneri strategici ai companiei.

Samsung Galaxy X ar urma să integreze un display OLED de 7.3 inci capabil să se îndoaie la 180 de grade în stilul unui telefon cu clapetă. Conform unor brevete oficiale prezentate de letsgodigital.org, viitorul smartphone pliabil va avea bateria, microfonul şi elementele de conectivitate în zona inferioară, în timp ce în zona superioară vom regăsi camerele foto, difuzorul, senzorii de lumină şi proximitate, cât şi un senzor infraroşu. La mijlocul terminalului va exista un corp capabil să fie rigid atunci când telefonul va sta în poziţia clasică şi flexibil atunci când va fi îndoit, iar ecranul ar urma să fie construit din plastic.

Producţia acestui smartphone inovator ar urma să pornească în toamna acestui an, urmând ca lansarea oficială să fie realizată în prima parte a anului 2019. Fiind o tehnologie nouă destul de greu de implementat, în prima fază vor exista un număr limitat de unităţi la preţuri foarte piperate.

Sursa: gadgets.ndtv.com
Categorii: samsung

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 3T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.

 • Pingback: Prototipuri ale smartphone-ului pliabil Samsung Galaxy X ar fi fost prezentate unor parteneri la CES 2018 - Stiri ultima ora, stiri online()

 • gabriel glaman

  Sincer nu vad rostul unui asemenea telefon si 7.3 inchi este cam incomod. Cred ca tehnologia holograma este viitorul, sunete fara difuzor, fara jack, incarcare wi fi,etc

  • Rebelulll

   Cred ca ai o obsesie cu Sharp…

  • gabriel glaman

   Nu am, dar fata de Sony sunt mai avansati, fiecare firma a inovat cate ceva. Ca si furnizori de displayuri, cred ca Samsung si Sharp sunt cei mai mari. Si ca sa fiu sincer, Japonia la tehnologii sunt mai avansati, doar ca sunt mai discreti, din pacate

  • Géneral Qasem

   Sony a prezentat sub forma de concept acest tip de ecran prin anii 90. Decided…

  • NBA

   Samsung da, dar Sharp? Serios acum, LG, Chi Mei, AU Optronics sunt clar peste ei la furnizat display-uri (nu mă refer la calitate).
   Oricum, n-a negat nimeni realizările Sharp, dar are dreptate Rebelulll într-o anumită măsură.

  • gabriel glaman

   La aceasta tehnologie lucreaza o firma poloneza, Leia Display Systems, botezata dupa eroina din Star Wars.
   Telefonul care realizeaza o holograma a persoanei cu care vorbesti va fi gata intr-un an, iar pe piata va ajunge in aproximativ 5 ani, se lauda compania poloneza Leia Display Systems. s-au realizat cu succes aparate interactive cu holograme 3D.,. Asa se laudau in 2014 vecinii nostri , . Anul trecut :Compania RED este un cunoscut producător de camere video de cinema care își exprimase în trecut dorința de a intra pe piața telefoanelor mobile însă pentru a-și folosi experiența ca atu și pentru a livra un dispozitiv capabil să filmeze 6K.

   Hydrogen One este un telefon Android produs de RED care, în baza unui algoritm patentat și încorporat în sistemul de operare, convertește sunetul stereo în audio multidimensional. Mai important este faptul că telefonul este, de asemenea, modular, permițând atașarea unor accesorii pe viitor

  • Alex.P

   Cu holograma ar dispărea conceptul de intimitate, ar vedea toți ce faci. Ma tem ca ți-am spulberat visul.. :))

  • gabriel glaman

   OH, nuuuuuu. :p

  • theozanhan

   Sharp aquos crystal, borderless aparut in 2014, in adevaratul sens borderless, sunetul era emis prin vibratii, nu avea difuzor pt apeluri. Deci la cine te ai astepta sa aduca chestii inovative de tip holograma? Apple?

  • gabriel glaman

   Noi suntem neintelesii, care cunoastem si alte marci de tel, si care tehnologic sunt mai avansati, fara Steve Jobs Apple este cam fara inspiratie.

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  Hai sa o spunem mai pe scurt: Samsung vrea sa reinventeze telefonul cu clapeta.

 • Bulgaru Marius-Cătălin

  Si-au dat log out singuri de pe piata noastra? :))