Hardware

Am putea spune că avem o telenovelă în desfășurare. Protagoniști sunt Broadcom și Qualcomm. 

Broadcom a făcut o ofertă pentru achiziția Qualcomm, deși gigantul american nu a lăsat de înțeles că ar fi de vânzare. Au refuzat, Broadcom nu s-a lăsat și a revenit cu o ofertă suplimentară – 121 miliarde dolari  / 82 dolari per acțiune.

Qualcomm refuză și a 2-a ofertă, dar în comunicat se specifică că ar fi cazul spre a avea o întâlnire la nivel de CEO și a stabili cum oferta poate fi ajustată financiar, dar mai ales în ce privește reglementările și aprobările prin care o astfel de tranzacție ar urma să treacă la nivel internațional.

Dacă aprobările nu ar fi obținute, atât Broadcom cât și Qualcomm ar avea de suferit în ce privește percepția publică, dar și prețurile acțiunilor pe bursă etc.

PIB-ul României a fost de 197 miliarde dolari în 2017, iar Broadcom era pregătit să răsplătească acționari Qualcomm cu 121 miliarde dolari (una dintre cele mai mari achiziții din era modernă).

Apropo, în 1999 – Vodafone Group a cumpărat Mannesmann pentru 202 miliarde dolari, iar actualizat cu rata inflației cei 202 miliarde dolari ar corespunde la 297 miliarde dolari la nivelul lui 2016). Pe locul 2 în rândul tranzacțiilor se află preluarea Time Warner de către AOL pentru 165 miliarde dolari în 2000 – 234 miliarde dolari la nivelul lui 2016.

Sursa: Qualcomm.com
Categorii: hardware

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note9 + Huawei Mate 20 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.