Hardware

Am putea spune că avem o telenovelă în desfășurare. Protagoniști sunt Broadcom și Qualcomm. 

Broadcom a făcut o ofertă pentru achiziția Qualcomm, deși gigantul american nu a lăsat de înțeles că ar fi de vânzare. Au refuzat, Broadcom nu s-a lăsat și a revenit cu o ofertă suplimentară – 121 miliarde dolari  / 82 dolari per acțiune.

Qualcomm refuză și a 2-a ofertă, dar în comunicat se specifică că ar fi cazul spre a avea o întâlnire la nivel de CEO și a stabili cum oferta poate fi ajustată financiar, dar mai ales în ce privește reglementările și aprobările prin care o astfel de tranzacție ar urma să treacă la nivel internațional.

Dacă aprobările nu ar fi obținute, atât Broadcom cât și Qualcomm ar avea de suferit în ce privește percepția publică, dar și prețurile acțiunilor pe bursă etc.

PIB-ul României a fost de 197 miliarde dolari în 2017, iar Broadcom era pregătit să răsplătească acționari Qualcomm cu 121 miliarde dolari (una dintre cele mai mari achiziții din era modernă).

Apropo, în 1999 – Vodafone Group a cumpărat Mannesmann pentru 202 miliarde dolari, iar actualizat cu rata inflației cei 202 miliarde dolari ar corespunde la 297 miliarde dolari la nivelul lui 2016). Pe locul 2 în rândul tranzacțiilor se află preluarea Time Warner de către AOL pentru 165 miliarde dolari în 2000 – 234 miliarde dolari la nivelul lui 2016.

Sursa: Qualcomm.com
Categorii: hardware

Despre autor

Co-Founder GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S8 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.

 • Pingback: Qualcomm refuză a doua ofertă a Broadcom, dar lasă ușa deschisă - Stiri ultima ora, stiri online()

 • Rebelulll

  Iti dai seama ca traiesti intr-o tara saraca, atunci cand PIB-ul tarii este mai mic decat “scorurile” la care joaca firmele mari cand fac achizitii…
  Suntem o tara bananiera populata degeaba.

  • Ionut

   :) au inceput sa ne depaseasca tarile bananiere, cred ca am retrogradat!

  • Rebelulll

   Normal ca am retrogradat.
   Faceam concurenta la FMI pe vremuri, ne-au sapat aia pe sub picioare datorita unor tradatori.
   Iar aurul pe care il exploateaza strainii de la noi , ne ofera 4% din profit, in timp ce in Africa le ofera 20%.
   Campiile stau de-a pixu nemuncite, se extind politicienii pe zeci de hectare, padurile sunt taiate si nu se mai planteaza mare lucru, infrastructura la pamant, autostrazi construite se darama, taxe tot mai mari pe masini si nu se repara nici drumurile existente, legi care sa puna la punct cladirile ridicate nu exista, fiecare construieste ce ii trece prin cap, dezorganizat, etc. Nu e ca in afara unde toate au un design asemanator frumos si curat, totul e pus la punct, daca aveam aceste lucruri + o infrastructura moderna , ne puteam folosi numai de munti pentru turism + istoria noastra (cetati, etc) + delta , iar din campii am face agricultura la greu, iar marile orase sa se modernizeze si sa atraga investitori straini in IT si in alte domenii cum e la CJ. Am mai avut si inca mai avem si ceva resurse petroliere, minereuri, etc + infrastructura facuta de Ceausescu de care am fi putut sa profitam.
   Puteam sa devenim autonomi si sa traim bine.

   Iarasi sunt nervos…

  • Ionut

   Respira si calmeaza-te, pregateste-te pentru Dragnea presedinte! :)

  • Rebelulll

   Poate sa fie, ori plec din tara in cativa ani , ori joc si eu murdar ca toti “afaceristii” si traiesc bine, nu am de gand sa fiu calcat in picioare.

  • Apostol Vicentiu

   Am plecat, sper sa nu fiu nevoit să mă întorc, am renunțat.

  • NBA

   Și când te gândești că ciori…că alți oameni stau acasă (fac 15 “copchii”) pe spatele contribuabililor și iau ajutoare sociale îți vine să intri în pământ.

  • Liviu

   OFFTOPIC RAU :))

   Daca s-ar pune niste masuri simple si s-ar elimina coruptia am putea creste PIB-ul cu 10% pe an . In 10 ani am fi departe .
   1. autostrada est – vest
   2. portul Constanta (ar fura 70-80% dintre clientii portului Rotterdam -de-aia nu ne vrea Olanda in UE si spaguieste oficiali romani)
   3. criterii de performanta pentru toti administratorii / managerii companiilor de stat
   4. reorganizarea totala a CFR
   5. cuantificarea/logarea angajatilor la stat (daca pe profesori ii punctezi la orele facute de curs) , pe functionarii publici nu ai cum in acest moment. Dar cu toate astea, nu e normal ca unul sa munceasca 150 acte pe zi , iar altul sa aiba doar 2-3 . Reorganizare simpla asta zic .

  • theozanhan

   Nu degeaba sunt interesati olandezii de DmHI sau cum naiba se numeste, santierul naval din mangalia. Apropo, daca am avea autostrada de la constanta pana la timisoara(bucuresti timisoara, ca aia de la ct-buc e facuta, peticita am vrut sa zic), am scoate profit cu investitia