Hardware

Chiar dacă Apple, principalul partener, păreşte corabia din 2018, Qualcomm îşi întăreşte relaţia de colaborare cu alţi producători de smartphone-uri. Compania americană tocmai şi-a prelungit contractele de colaborare cu Xiaomi, Vivo şi OPPO.

Pentru următorii 3 ani, Qualcomm va fi principalul furnizor de procesoare pentru cele 3 mari companii, iar suma primită în urma acestei înţelegeri se va apropia de 12 miliarde de dolari. Mai mult de jumătate din veniturile companiei americane vin de la parteneri chinezi, iar aceste noi colaborări confirmă buna relaţia dintre părţi.

Xiaomi, Vivo şi OPPO colaborează şi cu MediaTek, însă în ultima perioadă au început să apară din ce în ce mai puţine smartphone-uri cu procesoare ale producătorului taiwanez. Chiar dacă în zona low-end MediaTek încă joacă bine, în celelalte segmente a cam rămas în urmă, iar Qualcomm nu prea are un rival demn de luat în calcul.

Sursa: gizmochina.com
Categorii: hardware

Despre autor

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 6T, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.