Hardware

Qualcomm a prezentat primele detalii oficiale pentru cel mai nou chipset al său – Snapdragon 855. Este procesorul pe care-l vom găsi în majoritatea smartphone-urilor premium cu Android din 2019. 

De aici și interesul pentru anunțul făcut de către compania americană.

Qualcomm Snapdragon 855 este dezvoltat pe un proces de litografiere în 7nm. Folosește un modem X24 LTE capabil de viteze de până la 2 Gbps în download, iar dacă un partener solicită îl pot echipa și cu X50 pentru conectivitate 5G. Presupun că majoritatea vor opta în fața inițială pentru X24, dar vor și companii ce se vor duce spre X50 (dacă apar și rețele în care acest modem să fie pus în valoare, în România cred că pe sfârșit de 2019  / început de 2020 avem primele teste cu public).

Alte tehnologii implementate pe Snapdragon 855:

    1. Qualcomm 3D Sonic Sensor – cititor de amprentă ce va fi integrat în display și ar fi capabil să recunoască degetul și când este umed sau acoperit cu particule;
    2. Procesor de imagine capabil să calculeze adâncimea de câmp cu 60 fps, înregistrează 4K HDR cu 60 fps cu doar 25% din puterea folosită anterior. Ei l-au denumit Computer Vision / CV și ar fi primul din industrie;
    3. AI multi-core ce ar oferi performanțe cu de până la 3 ori mai bune față de Snapdragon 845 (nu am primit și detalii ca atare despre sarcinile pe care le face la nivel superior).
    4. Realitate augmentată + realitate virtuală la un nivel superior.

 

Sursa: AnandTech.com

Categorii: hardware

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY S10 Plus, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.